Judicial

Porqueres

Condemnen un dels acusats de l’agressió feixista a Porqueres l’any 2018 a un delicte de lesions amb agreujant ideològica

Ràdio Banyoles

Divendres 16 d’abril · 18:22

La sentència preveu una condemna màxima d’un any i set mesos de presó, i una indemnització de més de 10.000 euros a les dues víctimes.
Pocs dies després de l'agressió es va convocar una concentració de rebuig.
Pocs dies després de l'agressió es va convocar una concentració de rebuig.

Fa unes setmanes va tenir lloc el judici contra els acusats d’una agressió presumptament feixista en un bar de Porqueres el juliol de 2018. Una parella va ser agredida brutalment per un grup de feixistes, coneguts a la comarca, al crit de ‘Viva España’; uns fets que van ser condemnats per diversos partits i entitats, i també es va convocar una concentració de rebuig.

La parella agredida va denunciar els fets, i finalment la justícia els ha donat la raó i ha condemnat els agressors a una pena màxima d’un any i set mesos de presó per un delicte de lesions, i a un d’ells se li aplica un agreujant de discriminació per motiu d’ideologia. L’advocat de la defensa, Benet Salellas, ha valorat molt positivament la sentència des d’un punt de vista jurídic, ja que incrementa la pena per motius ideològics basant-se en la constatació d’una agressió física. Aquest fet és especialment interessant en aquests moments, en què aquest tipus de delictes estan en el focus de debat.

Segons Salellas, l’estratègia plantejada des d’un principi ha estat validada per la jutgessa, que ha emès una sentència amb un cert missatge de contundència respecte a aquest tipus d’agressions.

La sentència també condemna un dels acusats a un mes de multa amb una quota diària de sis euros per un delicte lleu de lesions, i a un any de presó i a sis mesos de multa amb una quota de sis euros per obstrucció a la justícia. També es prohibeix als acusats a acostar-se a menys de 300 metres de les víctimes, a les quals han de pagar una indemnització de 5.800 i 5.000 euros.

A través d’un missatge a les xarxes socials, el CDR del Pla de l’Estany ha “celebrat aquesta petita victòria” de reconeixement d’uns fets, afegint que “es creuen impunes i massa vegades no ho són”.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text