Teatre

Clàudia Cedó parla als més petits de la pèrdua i l’enyorança a ‘Les croquetes oblidades’

Ràdio Banyoles

Divendres 19 de febrer · 14:06

La nova obra de la dramaturga banyolina s’estrena a la Sala Beckett, interpretada per la companyia Les Bianchis i dirigida per Israel Solà.
F: ACN
F: ACN

A banda de l’adaptació al teatre de ‘Canto jo i la muntanya balla’, la dramaturga banyolina Clàudia Cedó estrena un altre espectacle aquest cap de setmana, ‘Les croquetes oblidades’, la seva primera incursió al teatre familiar. L’espectacle vol parlar de la pèrdua als nens petits, i de com viure en positiu l’enyorança i el “trobar a faltar” un ésser o objecte estimats. Cedó aborda aquesta qüestió a partir d’una gran aventura en què tres nenes van a la recerca de la recepta de les enyorades croquetes de la seva àvia. Durant el seu camí pel país de les coses oblidades, les protagonistes pensaran en el pas del temps i les coses que ja no tornaran, aprenent a conviure amb aquests records més fàcilment del que imaginen els adults.

Cal parlar de la pèrdua amb normalitat

En la roda de premsa de presentació de l’obra, Clàudia Cedó assegura que cal afrontar el dol i la pèrdua amb normalitat, un tema sovint tabú que els infants encaren millor que no pas els adults. Cedó recorda que el dolor i la mort “formen part de la vida” i que “és bonic enyorar algú, perquè vol dir que l’has estimat”.

Primera incursió de Cedó al teatre familiar

'Les croquetes oblidades' és la primera incursió en el teatre familiar de la dramaturga banyolina. Admet que s'ho ha passat molt bé creant aquesta història, pensant com li explicaria a la seva pròpia filla "perquè la pogués trobar divertida però alhora amb un rerefons".

Tres caps de setmana a la Beckett

L’obra, amb interpretació de la companyia Les Bianchis i direcció d’Israel Solà, s’estrena aquest dissabte a la Sala Beckett de Barcelona. De fet, l’espectacle s’havia d’estrenar fa un any, però l’esclat de la pandèmia va obligar a posposar-la. Això els ha permès treballar més el text i perfilar l’obra, que també s’acompanyarà de col·loquis sobre la qüestió de fons del dol per la pèrdua.

L'obra s'estrena el 20 de febrer i es podrà veure tres caps de setmana a la Beckett, també se'n faran 9 funcions escolars entre setmana, i les entrades s’estan venent a molt bon ritme.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text