Teatre

Banyoles

Clàudia Cedó, millor direcció i millor adaptació als Premis Teatre de Barcelona

Ràdio Banyoles

Dijous 7 d’octubre 2021 · 14:25

La dramaturga banyolina ha estat reconeguda per la direcció del seu espectacle ‘Mare de sucre’, produït per Escenaris Especials i el TNC, i per l’adaptació de ‘Canto jo i la muntanya balla’.

La quarta edició dels Premis Teatre Barcelona han reconegut aquest dimecres la dramaturga banyolina Clàudia Cedó amb diversos guardons. D’una banda, Cedó s’ha emportat el premi a la millor direcció per l’espectacle ‘Mare de sucre’, produït per Escenaris Especials i el Teatre Nacional de Catalunya. L’espectacle, amb actors i actrius en risc d’exclusió entre el repartiment, també ha estat reconegut amb el premi a la millor interpretació revelació per l’actriu Andrea Àlvarez.

‘Mare de sucre’ és una reflexió sobre la maternitat de dones amb diversitat funcional. Es va estrenar el maig passat al TNC amb gran èxit de públic i crítica, exhaurint localitats per a totes les funcions programades.

Millor adaptació

Per altra banda, Clàudia Cedó també s’ha endut el premi a la millor adaptació per l’obra ‘Canto jo i la muntanya balla’, que transporta al teatre l’ànima de la novel·la homònima d’Irene Solà. Un espectacle amb teatre de gest, titelles i música en directe que es va estrenar el febrer passat a la Biblioteca de Catalunya, també amb gran èxit de públic i crítica. L’actriu principal, Laura Aubert, també ha estat reconeguda amb el premi a la millor interpretació.

L’obra, de la companyia La Perla 29 i amb direcció de Guillem Albà i Joan Arqué, es podrà veure el 6 de desembre al Teatre Municipal de Girona en el marc del Festival Temporada Alta.

Premis atorgats pels espectadors

Els Premis Teatre Barcelona reconeixen amb el vot dels espectadors les millors propostes i professionals de l’escena barcelonina durant la temporada 2020-2021. Enguany, els guardons s’han donat a conèixer en un nou format especial radiofònic, emès per Betevé. A banda dels dos espectacles de Cedó, l’altre gran premiat ha estat ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, de La Calòrica, premi al millor espectacle teatral, millor autoria original i millor interpretació de repartiment.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text