Teatre

Banyoles

Clàudia Cedó estrena ‘Mare de sucre’, una reflexió sobre la maternitat de dones amb diversitat funcional

Ràdio Banyoles

Dimecres 12 de maig 2021 · 13:03

L’obra, coproduïda per Escenaris Especials i amb un repartiment inclusiu, s’estrena aquest dijous i es podrà veure fins al 30 de maig a la Sala Tallers del TNC.
F: TNC
F: TNC

La Cloe té 27 anys, discapacitat intel·lectual i un desig molt gran des que era petita: tenir un fill. La incomprensió de la seva família, la fundació on viu i la seva comunitat la portarà a una lluita pels seus drets. És el punt de partida de ‘Mare de sucre’, el nou muntatge de la dramaturga banyolina Clàudia Cedó, que s’estrena aquest dijous a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya.

L’espectacle pretén ser una reflexió sobre el tracte que estem donant com a societat a les persones amb diversitat funcional: l’assimilació de la jurisdicció dels seus cossos i la sobreprotecció com a excusa per a l’arrabassament de la seva llibertat de decisió. Segons Cedó, però, l’obra també pretén reflexionar sobre els dubtes de la maternitat i sobre què vol dir ser una bona mare.

F: TNC
F: TNC

Repartiment inclusiu

‘Mare de sucre’ és una producció d’Escenaris Especials i el TNC, i compta amb un repartiment inclusiu del qual formen part tres actrius de la Fundació Ramon Noguera de Girona: l’Andrea Álvarez, la Mercè Méndez i la Judith Pardàs. Completen el repartiment l’humorista Marc Buxaderas, i els actors i actrius Ivan Bonet, Maria Rodríguez i Teresa Urroz.

Clàudia Cedó ha explicat que des d’Escenaris Especials van començar a preparar el muntatge fa dos anys, adaptant el procés de creació a les necessitats de cada un dels actors i actrius. Es van fer assajos intensius, i un mes abans de l’obra l’equip ha estat assajant directament al TNC, preparant i perfilant un text que compta amb escenes obertes que aporten més “veritat” a l’espectacle.

F: TNC
F: TNC

Exemple per a altres escenaris

‘Mare de sucre’ és la primera producció amb repartiment inclusiu al Teatre Nacional de Catalunya, un gran èxit compartit d’Escenaris Especials, que va començar fa 15 anys reivindicant el teatre com a eina d’expressió per sensibilitzar l’espectador envers el valor de la diferència i trencar estereotips. Amb diverses produccions estrenades a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles i a la Sala La Planeta de Girona, també han actuat al Teatre Lliure, en el marc d’un cicle de teatre social, però aquest és el primer cop que un dels seus espectacles formen part de la cartellera del TNC.

‘Mare de sucre’ s’estrena aquest dijous i es podrà veure fins al 30 de maig a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya però les entrades ja s'han exhaurit a totes les sessions. S’han programat funcions accessibles els dies 14, 21 i 28 de maig, i una funció relaxada el 23 de maig.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text