Teatre · Festes

Banyoles

Cinc actors professionals banyolins protagonitzen ‘Primavera’, l’espectacle teatral de Sant Martirià

Ràdio Banyoles

Dimarts 19 d’octubre · 14:21

L’obra, de Xavier Morató i direcció de Meritxell Yanes, s’estrena aquest dijous i se’n faran deu funcions a Banyoles, amb la intenció que posteriorment rodi per altres escenaris.

El Teatre de Banyoles estrena aquest dijous ‘Primavera’, producció municipal emmarcada en la Festa Major de Sant Martirià. Des de fa 20 anys, l’Ajuntament coprodueix una obra que s’estrena amb motiu de les festes, i enguany el format s’adapta a la situació de pandèmia de l’últim any i mig. A diferència de les últimes edicions, s’ha apostat per encarregar a la banyolina Punt Produccions un espectacle amb cinc actors professionals, tots ells banyolins. Genís Casals, David Marcè, Andrea Portella, Laura Pujolàs i Tere Solà són els intèrprets d’aquesta comèdia, amb dramatúrgia de Xavi Morató i direcció de Meritxell Yanes.

El regidor de Cultura de Banyoles, Miquel Cuenca, ha explicat que la situació de pandèmia ha fet difícil el treball de les companyies amateurs, i per això s’ha apostat per un format “excepcional” per a unes festes també especials. Una fórmula que, segons Cuenca, parteix igual que les anteriors de la vitalitat teatral de Banyoles al voltant de l’Aula de Teatre.

Comèdia amb un punt amarg

‘Primavera’ és una comèdia teatral amb un punt amarg. La família de la Rosa, vídua, jubilada i amb els fills ja grans i emparellats, es reuneix a casa seva per celebrar el seu aniversari. Ella aprofitarà l’ocasió per comunicar-los què vol fer a partir de llavors, unes intencions molt diferents de les de les dones de la seva edat.

Meritxell Yanes ha apuntat que es tracta d’una comèdia, però també planteja una reflexió sobre la solitud de les persones grans.

Estrena “a casa” per exportar-la fora

Meritxell Yanes ha posat èmfasi en el fet que ajuntaments com el de Banyoles apostin per la cultura en moments complicats pels professionals del sector. En aquest sentit, confia que l’espectacle tingui llarga vida, i la intenció és que pugui rodar per altres escenaris. De moment, el mes de febrer es podrà veure a la Sala La Planeta de Girona.

Per la seva banda, els actors han remarcat l’avantatge de “jugar a casa”, i destaquen que la vitalitat teatral de Banyoles és reconeguda més enllà de la ciutat.

‘Primavera’ s’estrena aquest dijous al Teatre Municipal de Banyoles i se’n faran nou funcions més entre aquest cap de setmana i el vinent. L’ampliació dels aforaments als teatres ha permès alliberar més entrades, que pels dies de Festa Major estaven exhaurides. Es poden comprar a través de la pàgina web www.cultura.banyoles.cat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text