Cinema

Vilademuls

Christophe Farnarier retrata la família del pagès de Sant Esteve Joan Pipa al film L’Eternitat

Ràdio Banyoles

Dimecres 11 de maig · 14:30

La nova producció del director marsellès establert al Pla de l’Estany és la continuació del retrat de la transhumància d’El somni, i s’estrena aquest dijous al Canal 33.

L’Eternitat, de Christophe Farnarier, és un nou cant d’amor a la pagesia catalana en perill de desaparèixer, amb una família de Sant Esteve de Guialbes com a protagonistes. Es tracta de la família de Joan Pipa, el pastor a qui vam conèixer al film ‘El somni’ (2008) amb el seu ramat en el camí de la transhumància i a qui ara veiem en l’entorn familiar de pagès junt amb la seva dona i filla.

A través de la vida de la família de pastors l’espectador entra en un món inaudit on la força de les imatges, la clarividència dels diàlegs i la intensitat dels sons evoquen un entorn autèntic i crepuscular.

En una entrevista a aquesta emissora, el director marsellès instal·lat des de fa anys al Pla de l’Estany explica que el film mostra el treball sedentari i quotidià de la granja, i les relacions familiars que se’n deriven, en un món que encara es percep, però que va desapareixent.

L'ofici de la pagesia

Abans del fenomen d’Alcarràs, Farnarier va començar fa anys a explicar i elogiar l’ofici mil·lenari de la pagesia en un recorregut que comença amb ‘El somni’ (2008), continua amb ‘La primavera’ (2012), i reprèn a L’Eternitat (2020). El director torna a incidir a captar aquest pas del temps que és constant, però alhora repetitiu i etern.

L’Eternitat, de Christophe Farnarier, s’estrena aquest dijous a les 22:45 h al Canal 33.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text