
La Diada Nacional de Catalunya d’aquest any continua condicionada per les mesures de seguretat establertes per la pandèmia, però tot i això els municipis del Pla de l’Estany organitzen actes de celebració presencials entre divendres al vespre i dissabte.
Divendres
Banyoles
Divendres els actes institucionals comencen a Banyoles, a les 19h a la plaça Major, davant del monument Catalan Power on es farà una ofrena floral i el cant dels Segadors a càrrec de Les Veus de l’Estany.
Fontcoberta
Fontcoberta acollirà un Sopar groc, organitzat per les seccions locals d’ERC i Junts al pavelló de Melianta. A les 8 del vespre es farà la lectura del manifest amb una intervenció de l’exconsellera Dolors Bassa, hi haurà l’àpat, en taules de com a màxim 10 comensals, i també comptarà amb una actuació de l’Esbart Fontcoberta del Foment de la Sardana. El preu del sopar és de 12 euros i les reserves es poden fer al telèfon 972 574 139.
Palol de Revardit
Palol de Revardit organitza un concert a càrrec del duet Marc i Laia a l’entorn del Castell a les vuit del vespre, però si plou es traslladarà al pavelló. L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. Per això cal fer reserva prèvia trucant a l’Ajuntament de Palol de Revardit, al 972 594 448
Camós
A Camós es manté la tradició del concert d’havaneres el divendres al vespre, a les 21.30 h. Serà a la plaça de l’ajuntament amb el Grup Terra Endins. I a la mitja part hi haurà rom cremat per a tots els assistents. En cas de pluja l’activitat es farà al Pavelló Municipal.
Dissabte
Esponellà
Esponellà ha organitzat una excursió al castell, a més d’un esmorzar amb una plantada de l’estelada i un manifest. L’acte tindrà lloc a 2/4 de 10 del matí amb el punt de sortida a la Plaça 1 d’octubre.
Cornellà del Terri
Cornellà del Terri farà l’acte institucional dissabte a les 11 del matí davant de l’Ajuntament, a la plaça 1 d’Octubre. Hi haurà parlaments i concert a càrrec de Les Veus de l’Estany.
Banyoles
Fora dels actes institucionals, Cultura Banyoles ha organitzat dissabte al migdia una xerrada sobre els Segadors a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany. El musicòleg Jaume Ayats explicarà l’origen de l'himne nacional de Catalunya: una cançó eròtica que cantaven els segadors quan treballaven a ple sol per tal de captar l'atenció de les noies.