Urbanisme

Crespià · Esponellà

Carreteres actuarà d’urgència al pont del Fluvià entre Esponellà i Crespià

Ràdio Banyoles

Dimecres 30 de desembre 2020 · 13:02

Es descarta construir un pont nou, però els pròxims dies començaran els treballs previs per assegurar l’estructura, que es poden allargar cinc o sis mesos.

Un informe tècnic realitzat per la Generalitat de Catalunya ha detectat una patologia que cal arreglar al pont del Fluvià entre Esponellà i Crespià. Després de fer efectiva la reducció del tonatge permès per passar sobre el pont, s’espera que abans de final d’any es faci la diagnosi exacta de la situació del pont i de quines actuacions cal realitzar-hi. 

Problemes de mobilitat per als veïns

L’estructura de ferro del pont té més de 100 anys i també s’ha vist afectada pel temporal Glòria que ha deteriorat algunes cantoneres. L’informe tècnic de la Generalitat i la posterior actuació ha de servir per poder recuperar la normalitat al municipi. L’alcalde de Crespià, Xavi Quer, ha lamentat els problemes de mobilitat per al sector ramader, la pagesia i el sector industrial. 

Es descarta un pont nou

L’Ajuntament de Crespià ha descartat construir un pont nou, perquè el termini d’execució seria a 10 anys vista i estaria “fora de lloc”, segons l’alcalde. L'arranjament que realitzarà Carreteres no suposarà un retorn al pas que hi havia fins ara i les obres es poden allargar entre cinc i sis mesos. 

El pont d’Esponellà travessa el riu Fluvià marcant el límit amb el municipi veí de Crespià. És d’origen medieval i va ser destruït l’any 1794, durant la Guerra Gran, i novament el 1939, durant la Guerra Civil espanyola. Al final del mateix any, el van restaurar amb la forma actual. 

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text