Triatló

Banyoles

Carol Routier exhaurirà les opcions de ser a Tòquio amb les Copes i Sèries del Món d’aquesta primavera

Ràdio Banyoles

Dimarts 4 de maig · 14:57

No té una bona posició al rànquing però espera fer un bon paper les pròximes setmanes que li obri la porta a aconseguir la plaça lliure de l’equip estatal pels Jocs.

La pandèmia ha provocat l’ajornament de la majoria de cites del calendari internacional de triatló. Quan queden menys de tres mesos per la disputa dels Jocs Olímpics de Tòquio, aquest mes de maig s’ha reactivat el període de classificació i la banyolina Carolina Routier buscarà exhaurir les opcions de repetir cita olímpica. De les dues places que tindrà Espanya a la cita, una ja està adjudicada a Miriam Casillas. L’altra s’havia d’adjudicar segons el rànquing que té en compte l’actuació a les cites de la Federació Internacional de Triatló (ITU).

Les posicions en aquest rànquing es van congelar el març del 2020 per la pandèmia i ara es reactivaran. L’ITU ha establert un calendari de sis proves internacionals puntuables que arrencarà amb la copa del Món d’Osaka i la Sèrie Mundial de Yokohama. La banyolina, però, començarà a competir a la Copa del Món de Lisboa el 22 i 23 de maig i després hi haurà dues proves més a Europa: Copa del Món a Arzachena (Itàlia) el 29 i 30 de maig, i la Sèrie Mundial de Leeds el primer cap de setmana de juny. Routier espera que un bon paper en aquest període convenci els tècnics.

Al rànquing, la banyolina parteix amb desavantatge davant dues altres triatletes, Anna Godoy i Sara Pérez, però espera demostrar que ja ha superat del tot l’accident que el 2018 la va apartar de la competició molts mesos i que torna a estar en plena forma.

Routier va guanyar la setmana passada el campionat d’Espanya de duatló per equips encapçalant el Cidade de Lugo Fluvial. El seu company, el mallorquí Mario Mola, ja va assegurar la seva plaça als Jocs el 2019 i aspira a una medalla a Tòquio.

El nou període per adjudicar places de triatló per Tòquio acabarà el 21 de juny.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text