Sanitat, Salut

Banyoles

Cap municipi del Pla de l’Estany, a la llista de poblacions on el Govern vol aplicar el toc de queda nocturn

Ràdio Banyoles

Dijous 15 de juliol · 14:38

Tot i que Banyoles reuneix un dels requisits, tenir més de 5.000 habitants, la incidència de casos els últims 7 dies és de 370 per cada 100.000 habitants, per sota dels 400 que estableix la Generalitat.
F: dadescovid.cat
F: dadescovid.cat

El Govern ha decidit decretar un confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí en 158 municipis, 19 dels quals de les comarques gironines. La mesura afecta els municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers set dies, o bé aquells rodejats per altres municipis amb aquests índexs.

Al Pla de l’Estany, cap municipi compleix aquests requisits. L’única població amb més de 5.000 habitants és Banyoles, amb una incidència de casos confirmats els últims set dies de 372 per cada 100.000 habitants. Al conjunt de la comarca, la incidència acumulada és de 350.

El Govern ja ha iniciat els tràmits per obtenir l’autorització del TSJC per aplicar la mesura, amb l’objectiu que el toc de queda en els municipis establerts s’apliqui des d’aquest cap de setmana i durant set dies prorrogables.

Per altra banda, aquest dijous ha entrat en vigor la limitació de reunions a 10 persones i el tancament d’establiments a les 00.30 h. El DOGC publica la resolució després que el TSJC l’aprovés aquest dimecres.

El risc de rebrot al Pla de l’Estany continua a l’alça

Les mesures aplicades tenen com a objectiu revertir l’augment de positius de Covid i ingressos hospitalaris registrat els darrers dies. Al Pla de l’Estany, actualment el risc de rebrot és de 914 punts, amb una velocitat de transmissió (Rt) d’1,37. La setmana passada es van fer unes 500 proves PCR i gairebé 400 testos d’antígens, dels quals 117 van resultar positius. Segons dades de Salut, el CAP Banyoles ha atès aquest dimecres 87 visites relacionades amb la Covid-19, i l’edat mitjana dels positius és de 28 anys.

F: dadescovid.cat
F: dadescovid.cat

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text