Sanitat, Salut

Pla de l'Estany

Cap cas actiu de Covid en l'últim mes a les residències del Pla de l’Estany, que són totes “centre verd”

Ràdio Banyoles

Dilluns 22 de març · 13:21

L’administració de la vacuna ha suposat un punt d’inflexió en els centres, que han alleugerit algunes restriccions i tornen a permetre visites.
F: ICS Girona
F: ICS Girona

Les residències del Pla de l’Estany tornen a respirar després de mesos de pandèmia. L’administració de la vacuna en aquests centres s’ha notat satisfactòriament. Segons dades de Salut, el darrer cas positiu de Covid en un centre de gent gran de la comarca va ser el 18 de febrer, i des de llavors no s’ha registrat cap més contagi.

Les primeres dosis de la vacuna a les residències de la comarca es van començar a posar a principis de gener. Des de llavors, el nombre de positius registrats ha baixat considerablement, amb alguns casos puntuals, tot i un repunt de 10 casos el dia 10 de febrer.

La delegada de centres residencials al Pla de l’Estany, Selva Interior i Gironès, Gemma Caparrós, ha explicat que en aquests moments no hi ha cap cas actiu de Covid als centres de la comarca i, per tant, tots són “centres verds”.

Un any complicat

Durant l’últim any, i igual que ha passat al conjunt del territori, la pandèmia ha fet estralls en algunes residències de la comarca. Sobretot entre els mesos de setembre i desembre de l’any passat, quan es van registrar diversos brots en centres residencials del Pla de l’Estany que han deixat una setantena de defuncions.

Caparrós assegura que han sigut setmanes i mesos complicats, i ha agraït l’esforç i la gran tasca dels treballadors dels centres i també dels professionals de l’atenció primària de Banyoles.

Amb la millora de les dades, les residències han començat a alleugerir algunes restriccions. En aplicació del Pla sectorial de residències contra la Covid, entre altres es permeten les visites, i la intenció és anar recuperant progressivament la “normalitat” d’abans de la pandèmia, respectant sempre les mesures de seguretat establertes.

Al Pla de l’Estany hi ha tretze centres de gent gran, tots lliures de Covid.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text