Patrimoni

Banyoles

Can Tomàs Teixidor s’adequarà com a sala d’exposicions municipal a la plaça Major de Banyoles

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 de setembre 2022 · 13:46

El primer pis permetrà ampliar l’àrea de Promoció Econòmica de Cal Moliner, mentre que la segona planta estarà preparada per a una futura ampliació de l’Escola de Música.

L’Ajuntament de Banyoles iniciarà ben aviat les obres de remodelació de l’edifici de Can Tomàs Teixidor, ubicat a la plaça Major entre Cal Moliner i l’Ateneu - Centre Municipal d’Estudis Musicals. Els treballs, pressupostats en 215.000 euros, comprenen la rehabilitació integral d’aquest edifici, d’origen medieval tot i que reformat als anys vuitanta.

L’alcalde, Miquel Noguer, destaca que les obres de reforma atorgaran versatilitat i polivalència a l’edifici, que a la planta baixa disposarà de la primera sala d’exposicions municipal ubicada a la plaça Major. Pel que fa al primer pis, permetrà l’ampliació de l’àrea de Promoció Econòmica situada a l’edifici annex de Cal Moliner, i la segona planta estarà preparada per a una futura ampliació de l’Escola Municipal de Música.

El consistori va adquirir l’edifici el 2018 per 580.000 euros, i aquest estiu ha licitat la primera fase del projecte de reforma. El termini de presentació d’ofertes ja s’ha acabat, amb la presentació d’una empresa; un cop revisada tota la documentació es procedirà a adjudicar i iniciar els treballs, amb un termini d’execució de 6 mesos.

L’alcalde ha insistit en la importància de disposar de patrimoni municipal i anar-lo arranjant de mica en mica i en la mesura del possible.

Les primeres actuacions en el marc de les obres de reforma contemplen enderrocar l’escala i completar els forjats en els forats corresponents. A més, preveuen enderrocar la terrassa i ampliar-la uns 48 m². Mentrestant, aquest estiu s’ha hagut de falcar el balcó per assegurar-lo i evitar despreniments.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text