Medi ambient

Camós

Camós ha enllestit la substitució de tots els 324 punts de llum públic a LED

Ràdio Banyoles

Dilluns 7 de juny · 14:40

L’aposta per l’estalvi energètic ha inclòs plaques fotovoltaiques a l’ajuntament en un procés de sis anys i que ha suposat una inversió de més de 110.000 euros.

L’Ajuntament de Camós ha enllestit aquest mes de maig el canvi de tot l’enllumenat públic per punts de llum LED. Fa dues setmanes es van canviar les últimes 9 bombetes, situades al carrer Església, i des d’ara ja no queda cap element que no sigui amb tecnologia LED.

Concretament el municipi ha substituït 324 lluminàries públiques, la majoria de vapor de sodi, en una inversió constant des de fa sis anys. L’alcalde, Josep Jordi, ha destacat l’aposta per l’estalvi energètic i la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

Plaques fotovoltaiques a l’ajuntament

L’aposta per l’estalvi energètic ha inclòs també la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Ajuntament de Camós per cobrir la demanda elèctrica de l’edifici. I els leds s’han instal·lat també a la sala de plens, al pavelló i al local social. A més, s’han col·locat una vintena de punts de llum que s’alimenten amb plaques solars en nuclis disseminats del municipi.

Tota aquesta inversió s’ha fet des del 2015 i ha suposat una inversió de més de 110.000 euros, subvencionats en part per la Diputació de Girona, que n’ha aportat més de 25.000.

La reducció anual en kWh suposarà un estalvi energètic, despesa i manteniment que s’amortitzarà en poc temps. El canvi a tecnologia LED suposa una millora dels nivells de llum, afavorint la sostenibilitat des d'un punt de vista mediambiental en reduir la contaminació, aconseguint també un important estalvi econòmic així com d’emissions de CO₂.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text