Obres públiques

Camós

Camós amplia la llera del Matamors i crearà una zona verda amb vegetació autòctona

Ràdio Banyoles

Dijous 13 de gener · 21:31

S’ha drenat la riera i ara es plantaran 60 arbres per guanyar un nou espai públic en una inversió de 65.000 € subvencionada per l’ACA.

L’Ajuntament de Camós ha enllestit la primera fase del projecte d’ampliació de la llera de la riera Matamors al seu pas pel nucli urbà. S’ha actuat en un tram d’uns 280 metres, des del pont de Can Milleres fins al passadís de Can Prat de la Mitjavila en forma de coll d’ampolla on l’aigua tenia dificultats per circular. En aquest punt hi ha una antiga resclosa que s’utilitzava per a derivar aigua cap al molí de Mas Milleres.

L’alcalde, Josep Jordi, ha detallat que el projecte ha drenat, ampliat i millorat la secció de la llera per augmentar la capacitat hidràulica i reduir el risc de desbordament i d’inundacions que podrien afectar algunes cases properes.

Nou espai verd

El moviment de terres ja ha acabat. Els treballs forestals de l’actuació han permès retirar les plantes i els arbres vells i en mal estat de la zona. Ara al talús s’hi col·locarà una geomalla per evitar desprendiments de terra i es plantaran llavors de vegetació autòctona de ribera i es col·locaran 60 arbres al marge esquerra del Matamors, 30 oms i 30 verns.

L’alcalde espera que el temps acompanyi els propers mesos i la primavera permeti que l’herba i els arbres creixin com està previst. Més enllà de reduir el risc d’inundabilitat, Josep Jordi recorda que és un entorn on molts veïns surten a passejar i el municipi tindrà un nou espai verd de qualitat paisatgística i medi ambiental.

El projecte estava pressupostat en 84.000 euros però finalment es va adjudicar per 62.000 i l’Agència Catalana de l’Aigua ho cobreix pràcticament tot.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text