Transports

Pla de l'Estany

TEISA aposta per la sostenibilitat i inverteix 2,2 MEUR en set nous autocars interurbans híbrids

Ràdio Banyoles

Dijous 29 de setembre · 14:08

L’empresa banyolina, que aposta per l’electrificació de flota interurbana de transport públic i discrecional, disposa de 15 vehicles híbrids i el 2023 n’incorporarà cinc de 100% elèctrics.

L’empresa banyolina d’autocars TEISA ha invertit 2,2 milions d’euros per posar en funcionament set nous autocars interurbans híbrids en els diferents serveis que presta a les comarques gironines i a Osona. Amb aquestes noves incorporacions, actualment disposa de nou autocars interurbans híbrids i sis autobusos urbans híbrids endollables. TEISA també està electrificant dues de les seves cotxeres i el 2023 incorporarà cinc vehicles 100% elèctrics més per als serveis urbans i de transport a la demanda. Els nous vehicles realitzaran serveis a totes les comarques on TEISA presta serveis de transport, tant de transport regular com discrecional. Puntualment, es farà algun servei fins a Barcelona.

El Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territoris va adjudicar el passat agost ajudes dels fons europeus Next Generation a 20 sol·licituds per l’adquisició de vehicles d’energies alternatives baixes en carboni, 12 dels quals a TEISA. Des de la companyia expliquen que per aquests set vehicles el sobrecost d’inversió és d’un 40% més respecte a un autocar interurbà dièsel i les ajudes suposen només un 18% de la inversió feta.

Encara no hi ha dades que permetin valorar si l’estalvi en combustible compensa el sobrecost en inversió i en el manteniment, més car, de tenir dos sistemes de propulsió en un mateix vehicle (elèctric i dièsel). Fins d’aquí 10 o 12 anys la companyia no sabrà els costos reals d’operació. TEISA està electrificant també dues de les seves cotxeres: amb una electrolinera per autobusos i cotxes a la de Montfullà, i amb dos carregadors elèctrics a la de Mates d’Olot.

L’any 2019 TEISA va rebre un reconeixement per apostar per la sostenibilitat en les flotes de vehicles i durant últims tres anys ha invertit set milions d’euros en la renovació de busos i d’autocars.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text