Municipal

Banyoles

Sumem Banyoles insisteix en la necessitat d’un carril bici al Passeig de la Indústria

Ràdio Banyoles

Dimecres 2 de setembre 2020 · 13:09

La formació envia una carta oberta a l’equip de govern criticant que s’hagi renunciat a habilitar un carril per a bicicletes en sentit contrari en una via molt concorreguda per estudiants. 

 

Sumem Banyoles ha fet arribar una carta a l’equip de govern de l’Ajuntament criticant que s’hagi renunciat a habilitar un carril bici en sentit contrari al Passeig de la Indústria. La formació recorda que és un acord de la taula de treball sobre mobilitat i li reclama que s’ho repensi.

 

Per Sumem, el Passeig de la Indústria és un eix molt concorregut que connecta les dues parts de la ciutat i afirma que és especialment freqüentat pels estudiants que es desplacen als instituts, tal com ha subratllat la policia local a les reunions de la taula de mobilitat. En aquest sentit, quan queden pocs dies perquè comenci el curs escolar, la plataforma avisa del perill que suposa que una via d’aquest tipus no disposi de carril bici en sentit contrari, ja que molts ciutadans hi transiten amb bicicleta tant per la calçada com per la vorera. 

 

El portaveu del grup, Non Casadevall, ha recordat que a la darrera taula de mobilitat es va acordar impulsar un carril bici en sentit contrari, ja que la fórmula d’un carril de doble direcció que es va posar en marxa fa unes setmanes com a prova pilot no havia funcionat. 

 

La proposta de Sumem i que es va acordar tirar endavant a la taula de mobilitat implica fer dos carrils bici segregats, un de pujada i un altre de baixada. Segons Casadevall, aquesta fórmula és més segura que el carril bici bidireccional, i “relativament senzilla” de dur a terme. 

 

Per tot plegat, la formació remarca la necessitat d’un carril bici contra  direcció “amb condicions, còmode i segur” al passeig de la Indústria. Així mateix, demanen a l’equip de govern que “reconsiderin la seva decisió i no obviïn el que és un necessitat”. A més, i fent referència a la campanya de promoció turística #DeBanyoles, afegeixen que “#DeBanyoles també és anar a peu i dissenyar una ciutat còmode, segura i sostenible”.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text