Municipal · Ordenació territori · Participació Ciutadana

Banyoles

Sumem Banyoles i Arran Pla de l’Estany denuncien públicament el POUM amb una clavada de cartells

Ràdio Banyoles

Divendres 13 de novembre 2020 · 12:05

Sumem Banyoles i Arran Pla de l’Estany han iniciat una campanya conjunta en contra del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, aprovat provisionalment al ple d’octubre. Les dues formacions consideren que es tracta d’un document sense una mirada de futur, que s’ha redactat amb “cert secretisme”, poc participatiu i basat en “categories del segle XX”.

El portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall, ha criticat que sigui un POUM amb “pocs canvis” i sense fer “una mirada llarga a fer propostes i apostes col·lectives”.

Critiquen que el document centralista, poc participatiu, sense mirada de futur i basat en criteris “del segle XX”

Cartells arreu de la ciutat

Sumem i Arran denuncien aquestes i altres qüestions en set cartells que repartiran a diferents punts de la ciutat, especialment a la zona de Sota Monestir, una de les que consideren més perjudicades. Segons ha manifestat una portaveu d’Arran, el POUM aposta per una mobilitat motoritzada i poc sostenible, amb la principal aposta d’un gran vial de tres carrils que “partirà” la zona d’hortes. També consideren que el document no planteja avenços en habitatge, en espais per entitats, sense mirada comarcal, i deixant que la indústria “pudent” continuï al centre de la ciutat “com a mínim 20 anys més”.

Amb aquesta campanya, Sumem i Arran pretenen denunciar públicament el POUM i conscienciar la ciutadania sobre els “punts foscos” del document. Entenen que s’ha aprovat provisionalment al ple amb els vots a favor de l’equip de govern (JxBanyoles) i, en aquest sentit, són conscients que és difícil aturar-ne la tramitació, però recorden que Junts per Banyoles té majoria de regidors però no de vots.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text