Municipal

Banyoles

Sumem Banyoles demana que l’Ajuntament es negui a transferir els romanents al Govern d’Espanya

Ràdio Banyoles

Dimarts 11 d’agost 2020 · 13:00

La plataforma política ho considera una “ingerència”, i demana fermesa a les administracions locals.

 

Sumem Banyoles ha emès públicament un comunicat dirigit a l’Ajuntament de Banyoles i al Consell Comarcal del Pla de l’Estany. El motiu d’aquest comunicat és l’acord del Govern d’Espanya amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies de transferir els romanents de les entitats locals a l’administració de Madrid.

 

La plataforma política considera que l’acord és una ingerència “abusiva i intolerable” que suposa un atac a l’autonomia dels consistoris. Sumem Banyoles ha emplaçat l’Ajuntament i el Consell Comarcal a negar-se a transferir els romanents al Govern d’Espanya.

 

En declaracions públiques, el regidor de Sumem Banyoles Non Casadevall ha manifestat el rebuig a l’acord, i ha demanat fermesa a l’equip de govern. Casadevall ha denunciat també la voluntat recentralitzadora de la coalició governamental dels socialistes amb Podem.

 

L’acord, aprovat amb els vots del PSOE i l’abstenció de Podem, estableix que els ajuntaments que cedeixin els romanents a l’Estat podran utilitzar, entre el 2020 i el 2021, el 35% dels fons aportats per a activitats municipals. Seguint l’acord, el Govern de l’estat espanyol hauria de retornar els fons cedits al llarg de 10 anys.

 

Un acord amb fort rebuig a Catalunya

 

Aquesta mesura ha tingut un fort rebuig a Catalunya: el president de la Generalitat, Quim Torra, va enviar una carta als alcaldes catalans en què els demanava que prenguessin mesures per evitar que l'Estat tingui accés als romanents municipals. Torra es va oferir als alcaldes catalans "en totes les accions legals" que emprenguessin per fer-hi front. Paral·lelament, l’Associació Catalana de Municipis va expressar també el rebuig a la fórmula emprada.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text