Economia · Desenvolupament local

Banyoles

OPKO Health Europa celebra el 30è aniversari de la planta de Banyoles agraint l’esforç dels treballadors

Ràdio Banyoles

Divendres 30 de setembre · 14:28

La multinacional biofarmacèutica dona feina a quaranta-cinc persones i exporta a una quarantena de països d’arreu del món, amb una facturació anual de 23 MEUR.

Opko Health és una empresa multinacional, biofarmacèutica i de diagnòstic establerta en sectors essencials de la cura de la salut. Actualment, compta amb dues instal·lacions de producció, una d’elles a Banyoles, on fabrica suplements alimentaris, principalment de col·lagen, tant per a la millora de la salut de les persones com per a la indústria veterinària.

Aquest divendres, la firma ha commemorat el 30è aniversari de la planta banyolina, ubicada al carrer Blanquers de Banyoles. Va ser fundada el 1992 amb el nom de Pharmadiet, i l’any 2012 es va integrar a la multinacional.

El president d’OPKO Health Iberoamèrica, Hans Berner, ha explicat que han volgut commemorar els 30 anys de la planta amb un acte dirigit especialment als treballadors, en agraïment al seu esforç sobretot durant la pandèmia.

A la planta d’OPKO Health a Banyoles hi treballen uns quaranta-cinc treballadors, i els productes que s’hi fabriquen s’exporten a una quarantena de països d’arreu del món, amb una facturació anual de 23 MEUR.

Hans Berner ha destacat que han volgut celebrar l’aniversari amb un acte senzill i obert també als veïns i veïnes, amb qui asseguren tenen una bona relació. També ha ressaltat les inversions de millora que s’han fet a la planta en els últims anys, entre elles la instal·lació de plaques solars a tota la coberta, que proporcionen entre el 12 i el 15 % de l’energia que consumeix la fàbrica.

Durant la celebració s’ha descobert una placa commemorativa, en un acte que ha comptat amb la participació de l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i la regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa. 

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text