Ordenació territori

Banyoles

L’oposició es mostra crítica amb un POUM “poc ambiciós” i que “no té en compte la mobilitat del futur”

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 d’octubre 2020 · 13:28

Sumem Banyoles i Convivència i Progrés voten en contra del document, mentre que ERC, principal grup a l’oposició, s’absté.

 

El POUM de Banyoles s’ha aprovat provisionalment al ple d’aquest dilluns amb els 9 vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció del principal grup a l’oposició, els 5 regidors d’ERC, i el vot en contra de Sumem Banyoles (2 regidors) i de Convivència i Progrés (1 regidor).

 

ERC: una "oportunitat perduda"

 

El portaveu d’ERC - Junts per Banyoles, Jaume Butinyà, ha sigut crític amb el document, que assegura que “és una oportunitat perduda de tenir una fotografia de la Banyoles del futur”, i que "soluciona temes concrets sense aportar una visió global de ciutat”. ERC creu que el POUM s’ha concebut com un pur tràmit, i critica la manca de debat i participació en el procés d’elaboració i el poc temps per preparar els darrers expedients inclosos Pla. També troben a faltar una “planificació en majúscules” que defineixi els equipaments de futur de la ciutat. Com a contrapunt positiu, els republicans valoren els aparcaments perifèrics dissuasius i el vial nord Can Puig - Canaleta. En línies generals, però, veuen un POUM “poc ambiciós i valent”, però s’abstenen valorant les consideracions fetes pel seu grup i que s’han tingut en compte en el document final.

 

Sumem: "poc ambiciós" i sense participació

 

Per la seva banda, des de Sumem Banyoles “no veuen clar” el document en el seu fons, i coincideixen en el fet que es tracta d’un pla “poc ambiciós i sense visió de futur”. També reiteren la manca de participació en el procés d’elaboració i critiquen el fet que es prioritzi l’obra nova agreujant el problema de l’habitatge. Sumem tampoc veu amb bons ulls que es prioritzi la mobilitat motoritzada i critiquen que el vial nord que es proposa “aixafa” Sota Monestir. Finalment, també lamenten que, pel que fa a equipaments, no s’aposti per un gran pol cultural a la ciutat.

 

Convivència: "no prepara la ciutat pel futur"

 

També s’ha mostrat contrari al POUM plantejat per l’equip de govern el portaveu de Convivència i Progrés, Quim Fernández, assegurant que “no en comparteix el contingut essencial”. Entre els punts en contra, Fernández lamenta que no atén les necessitats de creixement del municipi, no posa atenció a un creixement de l’espai PEIN i fa una protecció “poc decidida” de la zona d’hortes. Critica que el nou vial entre Canaleta i Mas Palau posa per davant el trànsit rodat en lloc d’apostar per una circulació sostenible, sense cotxes, al voltant de la riera Canaleta. El portaveu de Convivència creu que el pla “no prepara la ciutat pel futur” i no té en compte la rehabilitació de la Farga com a projecte estratègic de ciutat.

 

Durant el termini d’exposició pública del POUM de Banyoles tots els grups municipals van presentar al·legacions al pla, algunes de les quals s’han tingut en compte i s’han incorporat al document final.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text