Municipal

Banyoles

L’alcalde defensa el respecte a tots els col·lectius i lamenta les pintades per no penjar la bandera LGBTI

Ràdio Banyoles

Dimarts 30 de juny 2020 · 13:45

Sobre les crítiques per no posar el símbol de l’arc de Sant Martí en un lloc més visible del consistori, Noguer respon que es va fer el que s’havia acordat en junta de portaveus.

 

La polèmica pel lloc on es col·loca la bandera LGBTI a l’Ajuntament de Banyoles ha aflorat al ple d’aquest dilluns arran d’una intervenció de Sumem. “Sense voluntat d’entrar en polèmiques”, el portaveu del grup, Non Casadevall, va demanar que es “dignifiqui” la bandera de l’arc de Sant Martí col·locant-la en una asta davant de l’Ajuntament, en un lloc més visible. Els darrers dies la bandera estava col·locada a l’entrada del consistori, i diumenge, el Dia de l’Orgull LGBTI, estava a l’entrada pel carrer Pere Alsius.

 

L’alcalde, Miquel Noguer, va assegurar que s’havia fet el que s’havia aprovat en junta de portaveus, i va lamentar les pintades que s’han vist els darrers dies a la ciutat demanant que la bandera es pengés al balcó. Noguer destaca el respecte de l’equip de govern cap a tots els col·lectius de la ciutat, i assegura que Banyoles és una ciutat de “convivència i tolerància”. L’alcalde ha defensat la tasca que es duu a terme a la ciutat en sensibilització sobre diversitat sexual i de gènere, i obre la porta als grups a tornar-se a reunir per trobar una solució de consens sobre aquesta qüestió.

 

Protestes d'algunes entitats

 

Aquest cap de setmana, diverses entitats han organitzat actes per commemorar el dia de l’orgull LGBTI a la ciutat. A través de les xarxes socials, col·lectius com el Jovent Republicà del Pla de l’Estany han estat molt crítics amb l’equip de govern reclamant que es pengés la bandera al balcó de l’Ajuntament. L’entitat va penjar una pancarta al local de JxCat en què es podia llegir “El problema és el seu odi” i “Penja la bandera”.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text