Pressupostos

Banyoles

L’Ajuntament de Banyoles tanca el 2019 amb un romanent de tresoreria positiu de gairebé 2,6 milions d’euros

Ràdio Banyoles

Dimarts 31 de març 2020 · 13:14

330 mil euros es destinaran a inversions com la millora d’asfalt i voreres, el canvi de bateries de la barca Tirona i obres de millora a centres educatius, entre d’altres. 

 

Al ple d’aquest dilluns, celebrat de forma telemàtica, l’Ajuntament de Banyoles va donar compte del decret d’alcaldia de liquidació del pressupost 2019, que s’ha tancat amb un romanent de tresoreria positiu de prop de 2,6 milions d’euros. La part d’aquests diners que la llei permet destinar a inversions s’ha destinat a reforçar diverses partides del pressupost. Al ple d’ahir també es va aprovar una modificació de crèdit en aquest sentit, per valor de 333.000 euros.

 

La regidora d’Economia i Hisenda, Gemma Feixas, va detallar que aquests diners es destinaran al pla d’asfaltatges i voreres (50.000 euros), al canvi de bateries de la barca Tirona (90.000 euros), al condicionament d’equipaments educatius (20.000 euros), i a finançar diversos projectes d’entitats, entre d’altres. 

 

La modificació de crèdit es va aprovar amb el vot a favor dels regidors de l’equip de govern (JxCat), i el vot en contra dels partits a l’oposició (ERC, Sumem Banyoles i Convivència i Progrés). Tots ells van coincidir a defensar que aquest superàvit s’hauria de destinar a incrementar els recursos per fer front a la crisi econòmica resultant de l’actual crisi sanitària. 

 

En aquest sentit, el regidor d’ERC David Carvajal considera que aquest punt del ple podria haver esperat, i que inversions com la del canvi de bateries de la Tirona no són ara mateix tan prioritàries com, per exemple, les ajudes a empreses afectades per la crisi del coronavirus. 

 

En la mateixa línia es va expressar la regidora de Sumem Banyoles, Jana Soteras, i el regidor de Convivència Quim Fernández, que creuen que aquest punt de l’ordre del dia podria haver esperat i haver-se debatut en un ple amb millors condicions de debat. 

 

La modificació de crèdit del pressupost de l’Ajuntament de Banyoles es va acabar aprovant amb els 9 vots a favor dels regidors de l’equip de govern (JxCat), i 8 vots en contra dels grups a l’oposició.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text