Residus, Reciclatge

Banyoles

L’Ajuntament de Banyoles aprova una moció per reduir les deixalles de les proves esportives

Ràdio Banyoles

Dimarts 25 de febrer 2020 · 13:59

El text, presentat al ple per Sumem Banyoles, demana l’elaboració d’un pla de gestió de residus, sobretot a les competicions que s’organitzen a la zona de l’Estany.

 

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns ha aprovat per unanimitat una moció de Sumem Banyoles per l’organització d’esdeveniments esportius ‘Residu Zero’. En el text, el grup demana l’elaboració d’un pla de gestió de residus per a les proves esportives que s’organitzen a la ciutat, sobretot al voltant de l’Estany.

 

El pla inclou mesures de prevenció en la generació de deixalles d’oficina (paper), comunicació (propaganda, cartells o flyers), senyalització (cartells i cintes), o residus d’actes de presentació i protocol·laris. Entre altres accions, la moció també vol incidir especialment en eliminar els plàstics d’un sol ús, evitar els residus que generen els esportistes durant les proves i fomentar-ne la reutilització. A més, l’Ajuntament haurà de vetllar perquè es compleixi el Reglament d’Activitats de l’Estany, sobretot pel que fa a sorolls.

 

El portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall, assegura que amb aquesta moció es vol demostrar que el respecte pel medi ambient és compatible amb l’organització de proves esportives d’alt nivell.

 

L'equip de govern recorda que ja s'estan fent accions en aquesta línia

 

El portaveu de JxCat i regidor d’Esports de l’equip de govern, Jordi Congost, ha mostrat el seu suport a tots els punts de la moció. En aquest sentit, ha posat de manifest que, de fet, el consistori ja fa temps que treballa en aquesta línia de reducció de residus i sensibilització per l’entorn de l’Estany en l’organització de proves esportives a la ciutat. El regidor ha posat com a exemple la prova internacional de BTT d'aquest passat cap de setmana.

 

La moció de Sumem Banyoles es va aprovar per unanimitat al darrer ple, amb els vots a favor d’aquest grup, ERC i JxCat. El regidor de Convivència i Progrés va excusar la seva presència al ple d’aquest dilluns.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text