Economia

Banyoles

L’Ajuntament de Banyoles aprova destinar 150.000 euros a ajudes directes a comerços i establiments

Ràdio Banyoles

Dimarts 28 d’abril 2020 · 13:22

El ple ha aprovat una modificació de crèdit en aquesta línia, així com la modificació de la taxa per a la utilització privada del domini públic local, per la crisi sanitària.

 

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns, que per segon cop s’ha fet de forma telemàtica, ha aprovat destinar 100.000 euros a unes línies d’ajuda a establiments comercials i de serveis de la ciutat. S’ha aprovat una modificació de crèdit per afegir aquests diners a una partida de 50.000 euros que ja estava prevista al pressupost d’aquest any en la mateixa línia.

 

L’alcalde, Miquel Noguer, va explicar al ple que les bases per accedir a aquestes línies d’ajuda s’estan acabant de redactar, i es faran públiques a principis de maig.

 

Vots a favor de tots els grups excepte Sumem, que s’absté

 

La modificació de crèdit es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups, excepte Sumem Banyoles, que es va abstenir. Des del grup es mostren a favor de les mesures que està prenent l’equip de govern, però creuen que cal ser més àgils en els processos administratius per adjudicar les ajudes com més aviat millor. També consideren que caldran més recursos per arribar als negocis que ho necessiten.

 

En la mateixa línia, la regidora d’ERC Núria Martínez creu que en aquests moments l’Ajuntament “ha d’estar a prop dels comerços”, i considera que possiblement aquests 150.000 euros no seran suficients.

 

En aquest sentit, l’alcalde va deixar clar que no es tracta d’una partida tancada.

 

Modificació de la taxa d’utilització de la via pública

 

Paral·lelament, al ple d’ahir es va aprovar inicialment la modificació de l’Ordenança fiscal núm. 11 de Taxes per la utilització privativa o l’aprofitament especial del domini públic local, i de l’ordenança de preus públics municipals, per la crisi sanitària de la Covid-19.

 

La modificació es va aprovar un altre cop amb els vots a favor de tots els grups excepte Sumem. Des d’ERC, el regidor David Carvajal assegura que és la línia a seguir, però apunta que cal començar a pensar en el període de desconfinament i plantejar mesures per flexibilitzar i ampliar espais de terrasses i bars.

 

L’alcalde va dir que són dues coses diferents i que cal anar pas a pas.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text