Infraestructures

Banyoles

Junts per Banyoles-ERC qüestiona la seguretat de les obres a la Pesquera Gimferrer

Ràdio Banyoles

Dijous 2 de gener 2020 · 13:36

Per la seva banda, l’equip de govern apunta que els treballs respecten la legalitat i s’hi està treballant amb cura.

Durant el torn de precs i preguntes del Ple de desembre a l’Ajuntament de Banyoles, Esquerra Republicana han posat sobre la taula la seguretat de les obres de la Pesquera Gimferrer. Des del partit municipal consideren que no s’estan aplicant mesures per impedir que caigui runa o deixalles de les obres dins de l’Estany, que és un espai protegit. El regidor d’Esquerra Republicana Albert Masdevall també ha explicat que pels treballs s’han construït unes estructures aguantades en fusta i maons i que a simple vista, “es pot qüestionar la seva legalitat”.

 

Masdevall també ha explicat que fer complir les normes de seguretat a les obres de l’espai públic és un tema recurrent del que sempre insisteixen des d’Esquerra i no veuen que s’hi facin millores.

 

Discrepància per part de l’equip de govern

 

Davant d’aquesta qüestió, l’equip de govern ha respost que aquell mateix dia l’alcalde es va reunir amb l’arquitecte municipal i que aquest, discrepava totalment amb l’opinió d’Esquerra. Miquel Noguer ha assegurat que no tenen cap queixa de l’empresa que porta els treballs, que és molt professional. A més, ha explicat que l’arquitecte, cada vegada que hi ha fet una inspecció, ho ha trobat tot correcte.

 

Les obres a la Pesquera Gimferrer van començar el mes de novembre del 2019, després de passar a ser propietat municipal el maig del 2018. La inversió de les obres puja a 110 mil euros i s’allargaran fins al juny. És la cinquena pesquera que ha passat a ser titularitat municipal en els últims anys, després que el consistori impulsés una política de rescabalar les pesqueres que són en mans de privats, en cas que renunciïn al seu ús privatiu.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text