Municipal · Política

Banyoles

El ple de Banyoles dona suport a Joaquim Torra i Oriol Junqueras

Ràdio Banyoles

Dimarts 28 de gener 2020 · 13:45

S’ha aprovat una moció de rebuig a les resolucions de la Junta Electoral Central d’inhabilitació i retirada de la credencial de diputat al president de la Generalitat, i a la negació de la condició d’eurotiputat a Junqueras.

 

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns ha aprovat una moció contra les resolucions de la Junta Electoral Central sobre el President de la Generalitat, Quim Torra, i l’eurodiputat Oriol Junqueras. La moció rebutja, d’una banda, la inhabilitació de Torra, per la qual s’ordena la retirada de la seva credencial de diputat. I, per altra banda, es rebutja també la negació de la condició d’eurodiputat a Junqueras, “malgrat la sentència del TJUE en què es dictamina que hauria d’haver recollit l’acta d’eurodiputat i, per tant, tindria immunitat parlamentària”.

 

En el text de la moció es dona suport a les propostes de resolució aprovades recentment pel Parlament i a les actuacions que prengui la cambra i el govern per defensar els drets del president i els dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili. També s’insta l’Estat a trobar una solució política al conflicte, i els regidors es comprometen a “continuar defensant el dret d’autodeterminació de Catalunya”.

 

Defensa dels valors democràtics

 

La moció ha estat aprovada per tots els grups excepte Convivència i Progrés. El portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall, valora positivament aquesta moció de defensa dels valors democràtics, però lamenta que el text no s’hagi pogut aprovar unànimement; mentre que el portaveu d’ERC, Jaume Butinyà, considera que en algun moment s’acabarà aquesta via de “judicialització de la política” i “ens haurem d’entendre”.

 

Precisament, aquest dilluns la mesa del Parlament ha acceptat la retirada de l’escó a Torra amb l’oposició de JxCat. El portaveu del grup a l’Ajuntament, Jordi Congost, assegura que és un “dia trist”, però creu que si d’alguna cosa està servint tot el que està passant és per mostrar de cara a l’exterior “que els poders fàctics de l’Estat espanyol sí que existeixen”.

 

Abstenció de CiP

 

La moció de l’Ajuntament de Banyoles de rebuig a les resolucions de la JEC s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern de JxCat, i dels grups a l’oposició de Junts per Banyoles - ERC i Sumem Banyoles. L’únic regidor de Convivència i Progrés s’ha abstingut a la votació sense entrar a fer cap valoració.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text