Festes · Estany

Banyoles

El Dia de l’Estany celebra dissabte la 18a edició sense haver de patir per la pluja

Ràdio Banyoles

Divendres 30 de setembre · 14:12

Les activitats, que es van haver d’anul·lar el passat diumenge pel mal temps, inclouen l’alliberament d’una au rapinyaire.

La jornada se suma, tal com s’ha anat fent durant els darrers anys, als actes de celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Per això, a les 10 h s’encetarà la programació amb la clàssica bicicletada al voltant de l’Estany i, com a novetat, hi haurà un espai per aprendre primers auxilis i nocions bàsiques pel manteniment de la bicicleta. 

L’Escola de Natura de Banyoles celebra aquest dissabte 1 d’octubre la divuitena edició del Dia de l’Estany amb bones previsions de temps i públic. L’esdeveniment es va haver d’anul·lar el diumenge passat per la previsió de mal temps.

La directora de l’Escola de Natura de Banyoles, Neus Vila, apunta que aquesta diada està adreçada a les famílies i vol difondre, reivindicar i celebrar els valors naturals de l’Estany de manera lúdica i festiva.

A les 11 h es farà la cançó i la ballada del Blauet. D’aquesta manera s’obriran les activitats al parc de la Draga on hi haurà set espais de joc, dos tallers manuals i els racons de natura, de maquillatge i dels contes d’en Blauet. Un any més, a la cita hi assistirà el dibuixant dels contes d’en Blauet, Albert Carrillo i Rodeja, que mostrarà la seva tècnica de dibuix a llapis, tinta i aquarel·la.

La jornada acabarà amb l’alliberament d’un rapinyaire recuperat, un xoriguer, provinent del Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà, tal com explica Neus Vila.

El Dia de l’Estany s’havia de celebrar el diumenge passat, però es va haver d’anul·lar per la previsió de pluges. La jornada, a càrrec de l’Escola de Natura, compta amb el suport del Consorci de l’Estany i l’Ajuntament de Banyoles. També hi participen les entitats Mou-te en Bici, Emergència Climàtica del Pla de l’Estany, Creu Roja, Limnos, el Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà i el Cos d’Agents Forestals.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text