Comunicació

Banyoles

El banyolí Quim Fernàndez, Mosca Borda de la Informació 2021

Ràdio Banyoles

Dimarts 19 d’octubre · 14:18

El guardonat, cap de premsa del subdelegat del Govern de Girona, va rebre un 58% dels vots després de fer campanya per aconseguir-la.
F: Martí Artalejo - CPC Girona
F: Martí Artalejo - CPC Girona

La demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes va celebrar divendres l’acte de lliurament de les Mosques de la Informació 2021, els guardons anuals que entrega des de fa més de 30 anys. La Mosca Grossa premia les persones o entitats que faciliten la tasca dels periodistes, mentre que la Mosca Borda s'entrega a qui l'obstaculitza. I precisament aquest guardó aquest any ha sigut pel banyolí Quim Fernàndez, que és el cap de premsa del subdelegat del Govern de Girona. La nominació lamentava la seva “falta de celeritat” les “poques vegades” que se li fa alguna petició d’informació, i la seva “manca d’interès”.

Fernàndez, que és regidor de Convivència i Progrés a l’Ajuntament de Banyoles, va estar fent campanya entre els periodistes gironins per aconseguir que el votessin i endur-se la Mosca a casa aconseguint el 58% dels vots, superant de molt a AENA (33%) i deixant només un 9% a l'Àrea de Comunicació dels Mossos d'Esquadra de Girona.

En el seu discurs el banyolí es va mostrar molt satisfet per haver obtingut el guardó, obra de l’artista Jordi Mitjà, i va recordar un seu company d’institut que reconeixia que “el que més li agradava era no fer res”.

F: Martí Artalejo - CPC Girona
F: Martí Artalejo - CPC Girona

Marc Sureda, responsable de comunicació dels Ajuntaments de Llagostera i Riudellots de la Selva, i Carles Cereijo, de la productora Link Produccions, han guanyat ex aequo la Mosca Grossa, rebent el mateix percentatge de vots.

Les Mosques de la Informació d'aquest any van premiar també a Jordi Xargayó, exdirector del Diari de Girona, que va rebre la Mosca del Col·legi per la seva llarga trajectòria de quasi mig segle vinculada sempre a aquest rotatiu; i als Marrecs de Salt, Mosca de Sant Narcís, que aquest 2021 han celebrat els seus 25 anys i són un referent de la cultura popular i un exemple claríssim d'acolliment i normalització. L’acte també va homenatjar el periodista gironí Pere Madrenys, que va morir fa uns mesos.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text