Via pública

Banyoles

Convivència i Progrés insta a accelerar la regulació de l’ús del patinet elèctric a Banyoles

Ràdio Banyoles

Divendres 22 de gener · 14:09

El grup ha registrat una moció al ple per modificar com més aviat millor l’ordenança de circulació incloent la normativa estatal que regula els patinets per la via pública
Convivència reclama una modificació puntual per adaptar-la a l’aparició i proliferació de patinets elèctrics als carrers de Banyoles
Convivència reclama una modificació puntual per adaptar-la a l’aparició i proliferació de patinets elèctrics als carrers de Banyoles

Convivència i Progrés ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest pròxim dilluns instant a modificar l’ordenança de circulació perquè s’adapti i reguli l’ús del patinet elèctric a la via pública. És un assumpte que està sobre la taula de l’equip de govern des de fa mesos i ara el grup minoritari a l’oposició vol que s’accelerin els passos.

La moció fa un repàs a l’Ordenança Municipal de Circulació de Banyoles subratllant que actualment “els patins, patinets, monopatins i altres aparells similars no poden circular per la calçada”. L’ordenança assenyala igualment que “en l’espai destinat al trànsit de vehicles de les zones de vianants, s’admet la circulació de bicicletes, de patins, patinets i monopatins o aparells similars” amb algunes limitacions.

Convivència reclama una modificació puntual per adaptar-la a l’aparició i proliferació de patinets elèctrics als carrers de Banyoles, i recorda que el govern estatal ha publicat una normativa que regula l’ús del patinet.

El regidor de la formació, Quim Fernández, ha detallat que el text vol adaptar l’ordenança a la normativa vigent per avançar cap a una mobilitat sostenible i segura.

La moció demana que la Policia Local emeti un informe amb les modificacions que ha introduït la nova normativa estatal i que s’aprovi la modificació del text en la propera sessió plenària, que seria a finals de febrer.

La moció ja ha estat registrada, però Fernández assegura que estan oberts a retirar el text si l’equip de govern es compromet a adaptar la regulació “en un període breu de temps”.

La regulació, en preparació

L’equip de govern fa temps que treballa en la regulació dels patinets elèctrics a la via pública. De fet, el tema ja s’havia tractat en plens anteriors, i el regidor de Via Pública va assenyalar que el consistori vol que segueixi un model similar de les ciutats de l’entorn.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text