Societat

Banyoles

Banyoles treballa en un Pla d’igualtat per definir les polítiques en aquest àmbit dels pròxims anys

Ràdio Banyoles

Dimecres 28 de setembre · 14:28

La regidora de Benestar Social ha respost amb sorpresa la carta de la Xarxa Feminista en què els demanen més implicació i suport.

La regidora de Benestar Social de Banyoles, Ester Busquets, ha respost al ple a la carta que ha fet arribar la Xarxa Feminista del Pla de l’Estany a l’equip de govern de Banyoles i als diferents grups polítics demanant més “sensibilitat” i “suport” en la seva lluita.

Busquets, que també és consellera comarcal de Benestar Social, s’ha mostrat “sorpresa” per la carta, sobretot pel fet que se’ls acusi de manca de sensibilitat i implicació. La regidora ha recordat que és el Consell Comarcal qui té la competència en l’àmbit d’igualtat i feminismes, i ha detallat totes les accions que s’estan duent a terme tant a la ciutat com a la comarca en aquesta línia. Entre altres, xerrades als centres educatius, campanyes de sensibilització, exposicions i grups terapèutics. Des de Banyoles, s’han augmentat les hores del Punt de Salut Jove i s’han fet més de 80 xerrades en temes d’igualtat i prevenció de violències; a més de fer seguiment a una seixantena de joves que han patit algun tipus d’agressió.

Ester Busquets també ha detallat que s’està treballant en un Pla d’igualtat municipal, que haurà de marcar les polítiques en aquest àmbit de cara als pròxims anys, i ha allargat la mà a les entitats de la xarxa a participar-hi.

Sobre l’acusació que els fa la Xarxa de no participar o no tenir agenda pròpia en els actes del 8M i el 25N, Busquets explica que s’han limitat a fer actes institucionals i accions a través de les xarxes, donant el protagonisme a les entitats, tal com es fa en la commemoració de dies internacionals d’altres àmbits.

Pel que fa a la falta de suport logístic, la regidora detalla que se’ls ha prestat com a qualsevol altra entitat i, les que ho han sol·licitat, han rebut subvencions i convenis per a dur a terme accions de sensibilització. Busquets s’ha posat a la disposició de l’entitat per treballar de forma conjunta, però assegura que els hauria agradat que “ho haguessin vehiculat d’una altra manera”.

La Xarxa Feminista del Pla de l’Estany està formada per entitats feministes de la ciutat com l’Ateneu Obert de la Dona, Legki Yakaru, Fundació Estany i Món Banyoles, així com dones adscrites al moviment a títol individual.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text