Municipal · Economia

Banyoles

Banyoles insta el govern a permetre utilitzar el superàvit sense limitacions i flexibilitzar la despesa

Ràdio Banyoles

Dimarts 26 de maig 2020 · 13:31

En una moció aprovada per tots els grups municipals, també s’ha acordat la creació d’una taula de portaveus per estudiar mesures fer front a la crisi de la Covid-19.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat per unanimitat al ple d’aquest dilluns una moció en què s’insta al govern espanyol a permetre utilitzar sense limitacions el superàvit del 2019 a partides per pal·liar la crisi de la Covid-19, així com la flexibilització de les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària.

 

Taula de portaveus per debatre mesures

 

La moció també planteja la creació d’una taula de treball en el marc de la junta de portaveus per tractar aquestes qüestions i debatre acords de consens a què s’haurà d’arribar per fer front als reptes que planteja la crisi sanitària en tots els àmbits. Una taula que ara com ara ja s’ha reunit específicament en un parell d’ocasions.

 

CiP insta a fer un plec de mesures pel tercer sector i la cultura

 

La moció es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups. El regidor de Convivència i Progrés, Quim Fernández, assegura que les mesures que es plantegen són “oportunes i necessàries”, i emplaça a convocar la taula de treball “com més aviat millor perquè els temes a tractar-hi són urgents”. En la mateixa línia, al torn de precs i preguntes, Fernández ha instat a l’equip de govern a fer un plec de mesures per pal·liar la crisi al tercer sector, així com un pla específic per a l’àmbit cultural.

 

Sumem vol mesures “concretes i proactives”

 

En el seu torn, Sumem Banyoles ha manifestat el seu ple suport a la moció de mesures per fer front a la crisi de la Covid-19, destacant el treball “conjunt i de consens” entre els diferents grups com a element clau per donar resposta a la crisi. Al torn de precs i preguntes, Sumem ha demanat que les mesures que es prenguin a la taula de treball siguin “concretes i proactives”.

 

Mesures a mitjà termini

 

Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Jaume Butinyà, assegura que les mesures que s’han pres fins ara han servit “per parar el cop”, i ara cal plantejar mesures a mitjà i llarg termini per pal·liar els efectes de la crisi. Butinyà ha posat xifres sobre la taula, destacant els més de 260 ERTOS fets per empreses banyolines que afecten uns 1.000 treballadors, i la previsió d’una baixada del PIB del 10%.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text