Demografia

Banyoles

Banyoles ha superat el llindar dels 20.000 habitants i se situa en 20.500 en dades actuals

Ràdio Banyoles

Dilluns 14 de setembre 2020 · 13:13

La consolidació d’aquesta xifra suposarà diversos canvis substancials pel consistori, com el fet d’assumir els Serveis Socials o passar de 17 a 21 regidors.

 

El padró de l’Ajuntament de Banyoles ha superat per primer cop el llindar dels 20.000 habitants el gener d’aquest 2020. Concretament, segons ha detallat l’alcalde, les dades de l’Institut Nacional d’Estadística constaten que la població de Banyoles era de 20.015 persones el passat 1 de gener, i en aquests moments la xifra ascendeix a les 20.500 persones.

 

L’alcalde de la ciutat, Miquel Noguer, ha destacat que és una “fita històrica”, però ha puntualitzat que aquesta xifra s’ha de “depurar” i esperar si es consolida. En cas afirmatiu, assegura que suposarà canvis en diferents nivells, que s’hauran de veure.

 

Arribar als 20.000 habitants és un canvi substancial, ja que suposa nous drets i obligacions per al consistori. Entre d’altres, el fet de disposar de Serveis Socials, ara assumits pel Consell Comarcal, o el fet de passar dels 17 regidors actuals a 21; a més d’augmentar la subvenció anual de l’Estat espanyol.

 

A banda del fet de disposar de Serveis Socials, els municipis de més de 20.000 habitants també han d’assumir serveis com els de Protecció Civil, prevenció i extinció d’incendis i d’instal·lacions esportives; unes competències que a hores d’ara ja compleix l’Ajuntament de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text