Serveis Socials

Banyoles

Banyoles estudia prestar els serveis socials propis si es consolida l’augment d’habitants

Ràdio Banyoles

Dimarts 26 de gener · 22:00

El consistori ha iniciat converses amb el Consell Comarcal i la Generalitat per poder gestionar “una realitat molt diferent de la resta de la comarca”.

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat aquest dilluns la revisió anual del padró, que a 1 de gener de 2020 és de 20.053, tal com va fer oficial el desembre passat l’Institut Nacional d’Estadística.

Superar els 20.000 habitants representa un canvi substancial per Banyoles, ja que suposa nous drets i obligacions per al consistori. Entre altres, la ciutat podria disposar de serveis socials propis, ara assumits pel Consell Comarcal. En aquest sentit, el principal grup a l’oposició, ERC, ha demanat si aquest canvi de tram podria suposar la creació d’un nou Centre Obert, mentre que Sumem Banyoles reclama més iniciativa per part del consistori.

En resposta a aquestes qüestions, l’alcalde, Miquel Noguer, assegura que “gestionar una ciutat de 19.900 habitants o de 20.053 és el mateix” i, pel que fa a l’assoliment dels Serveis Socials, ha detallat que s’està estudiant amb el Consell i el Departament, i assegura que “no hi ha pressa”.

Noguer ha manifestat que abans de prendre qualsevol decisió en aquest sentit cal estudiar-ho bé, i “s’anirà avançant d’acord amb la realitat” de cada moment. Recorda que la realitat de Banyoles és diferent de la de la resta de municipis de la comarca, i aquesta reestructuració implica canviar el contracte programa vigent actualment amb el Consell. Per això, es crearà una comissió d’estudi per anar avançant en aquesta línia.

Si es consoliden les dades a final de mandat (2023), la superació del llindar dels 20.000 habitants suposaria també més ingressos de l’estat i passar de 17 a 21 regidors, entre altres canvis.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text