Mobilitat

Banyoles

Banyoles aprova una moció de Sumem per ampliar els espais de la via pública destinats a vianants

Ràdio Banyoles

Dimarts 26 de maig 2020 · 13:31

La moció, que proposa entre d’altres pintar carrils bici a la calçada, va tirar endavant amb l’abstenció de l’equip de govern.

 

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns ha aprovat una moció per a la creació d’una taula de treball en l'àmbit tècnic i polític per estudiar l’ampliació dels espais de la via pública destinats a vianants i a usuaris de bicicletes. En la moció, presentada per Sumem Banyoles, es proposa la creació de carrils bici pintats a la calçada per prioritzar les voreres per als vianants, o la creació de carrils bici de “baix cost”.

 

El portaveu de Sumem, Non Casadevall, va detallar que la moció gira entorn del lema “recuperem els carrers”, amb l’objectiu de fomentar la mobilitat a peu i en bicicleta en detriment del transport privat. La formació assegura que aquests dies de confinament han servit per reduir aquest tipus de transport, i la moció va encaminada a consolidar l’”aprenentatge” d’aquests dies.

 

JxCAT s'absté pel calendari

 

Segons la moció, aquestes mesures s’haurien de tirar endavant abans de l’1 de juliol, i tindrien una durada mínima de sis mesos. Aquest calendari va ser un dels motius pels quals l’equip de govern, de JxCAT, va abstenir-se. El portaveu del grup, Jordi Congost, es va mostrar a favor de la proposta “en línies generals”, però veuen “difícil” poder complir amb aquest calendari. Tot i això, van abstenir-se, “perquè la moció pugui caminar i tirar endavant”.

 

La moció es va acabar aprovant amb els vots a favor de Sumem Banyoles, ERX - Junts per Banyoles i Convivència i Progrés, a l’oposició; i l’abstenció de l’equip de govern, de JxCAT.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text