Ordenació territori

Banyoles

Aprovat provisionalment el POUM de Banyoles, que aposta per un creixement “sostingut” amb 2.900 habitatges

Ràdio Banyoles

Dimarts 20 d’octubre 2020 · 13:28

L’equip de govern defensa un document que s’ha fet “escoltant tothom”, estimant prop del 80% de les més de 170 al·legacions presentades.

 

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns ha aprovat provisionalment el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de la ciutat, pas previ a la seva aprovació definitiva per part de la Comissió d’Urbanisme. El document, que es va aprovar inicialment l’agost de 2018, substitueix el Pla General de la ciutat, que data de 1984.

 

L’equip de govern defensa el nou POUM com un document “transversal” que “recús” els diferents barris i proposa un creixement “moderat i sostingut” per relligar aquests espais. Concretament, el document preveu un creixement de 2.900 habitatges nous, 530 dels quals protegits, amb la previsió d’arribar als 25.000 habitants durant els pròxims 25 anys.

 

Des de la seva aprovació inicial el document ha rebut 165 al·legacions dins el termini d’exposició al públic establert, el 78% han estat estimades totalment o parcialment (38%). La resta (22%) s’han desestimat. Per altra banda, s’han presentat 12 al·legacions fora de termini, 8 de les quals s’han contestat igualment i 4 s’han estimat perquè s’han presentat quan el POUM encara no estava tancat.

 

Reflecteix la voluntat majoritària

 

L’alcalde, Miquel Noguer, destaca que es tracta d’un document “rigorós i treballat”, i que “ha tingut en compte tothom”. En aquest sentit, i més enllà del vot final, l’alcalde ha agraït la complicitat de la resta de grups, i s’ha mostrat satisfet per portar a aprovació un POUM que “reflecteix la voluntat majoritària de la societat banyolina”.

 

100.000 m² per a nous equipaments i nou vial nord

 

Entrant en detall, el tinent d’alcalde de l’àrea d’Urbanisme, Jordi Congost, i el regidor d’Urbanisme, Albert Tubert, han explicat que el nou POUM reserva 27 hectàrees més de zones verdes i 10 hectàrees per a equipaments. En aquest sentit, detallen que el document taca com a zona d’equipaments espais destacats del patrimoni com la Farinera Sorribes o la zona de la Cooperativa Agrícola.

 

També destaquen que es tracta d’un POUM “sensible amb el medi ambient i amb la mobilitat”, respectant “al màxim” la zona d’hortes de Sota Monestir i el Pla Especial de Recs. Jordi Congost ha remarcat l’aposta per un vial nord que connectarà els barris de Mas Palau i Can Puig, contribuint a pacificar el trànsit motoritzat al centre de Banyoles.

 

Pista d’atletisme i aparcament dissuasiu a la Puda

 

El document també concentra el creixement urbanístic en zones de la ciutat pendents de desenvolupar, com el límit amb Porqueres per Miànigues, on es preveu fer la reclamada pista d’atletisme que també donarà servei a la comarca. Albert Tubert també destaca l’aposta per un gran aparcament dissuasiu a davant de la Puda per esponjar el front d’Estany.

 

Un cop aprovat provisionalment per ple, l’aprovació definitiva del POUM queda pendent ara de la Comissió d’Urbanisme de Girona.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text