Festes

Porqueres

Bon balanç de la Festa Major de Porqueres, amb alta participació en la majoria de propostes

Ràdio Banyoles

Dimarts 17 de maig · 14:33

L’Ajuntament valora positivament els canvis introduïts per descentralitzar els actes i apropar-los al centre, tot i que estudiarà millores logístiques de cara a l’any vinent.
El pregó de la festa major va anar a càrrec de l'entitat  de lleure Escambell. (F: Aj Porqueres)
El pregó de la festa major va anar a càrrec de l'entitat de lleure Escambell. (F: Aj Porqueres)

Porqueres ha tancat aquest dilluns la 16a edició de la Festa Major, que suposava el retorn a la normalitat després de dues edicions adaptades a les restriccions de la pandèmia. Durant quatre dies s’han dut a terme més d’una vintena de propostes a diferents espais del municipi, amb l’objectiu de descentralitzar la festa i potenciar la zona del centre i la plaça Major.

Activitats tradicionals com l’exposició de flors, l’homenatge a la vellesa, l’aplec de primavera de sardanes, la trobada castellera o la gran vedellada, s’han combinat amb concerts a diferents espais, propostes familiars, visites guiades o un parc de joc infantil, entre altres.

El balanç és molt positiu, amb molta participació en la majoria de propostes. La regidora de Cultura i Festes de Porqueres, Elisa Teixidor, assegura que la població tenia ganes de festa i de recuperar la normalitat, i això s’ha notat amb l’acollida de les propostes. Teixidor ha agraït l’esforç d’entitats, tècnics i particulars que han contribuït a fer una festa al màxim de lluïda.

La jornada castellera dels Esperxats, una altra de les activitats. (F: Aj Porqueres)
La jornada castellera dels Esperxats, una altra de les activitats. (F: Aj Porqueres)
L'estrena de la nova pista coberta de l'Entorn, una de les novetats de la Festa (F: Aj Porqueres)
L'estrena de la nova pista coberta de l'Entorn, una de les novetats de la Festa (F: Aj Porqueres)

Sobre els canvis introduïts enguany, com el trasllat de l’escenari a la plaça Major per portar els concerts familiars del diumenge al centre, així com les activitats a la nova pista coberta de l’Entorn, han estat molt ben valorats. Tot i això, Elisa Teixidor apunta que s’hauran d’estudiar canvis de cara a l’any vinent pel que fa a la logística.

La Festa Major de Porqueres s’ha tancat aquest dilluns, dia de festa local, amb l’esmorzar del ganut als establiments de restauració del municipi, taller familiar, parc infantil a la plaça del quiosc i el ja tradicional concert als jardins de l’Ajuntament amb la coral Les Estunes. La Gran Vedellada, aquest any amb canvi d’ubicació a la pista coberta de L’Entorn, i el concert del grup Cabotatge Havaneres, han posat el punt final a quatre dies de festa al municipi.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text