Sanitat, Salut

Pla de l'Estany

Bars i restaurants podran obrir en horari seguit fins a les cinc de la tarda a partir de dilluns

Ràdio Banyoles

Dijous 4 de març · 13:49

El Govern també recupera l’esport federat a partir dels 16 anys i les activitats de centres cívics per majors de 60 anys a l’aire lliure, però es manté el toc de queda i el confinament comarcal

El Procicat ha anunciat aquest dijous la flexibilització d’algunes de les mesures vigents per frenar els contagis de coronavirus. Un dels canvis més destacats és l’ampliació d’horaris en l’hostaleria, un dels sectors més perjudicats per la pandèmia. A partir de dilluns, bars i restaurants podran obrir ininterrompudament fins a les cinc de la tarda.

Esport, lleure, cultura i trobades socials

Pel que fa a l’esport i el lleure, es permetrà la reobertura dels vestidors a gimnasos i centres esportius, i s’autoritzen la represa de competicions esportives federades, de majors de setze anys. El lleure extraescolar s’amplia a l’ESO, Batxillerat i Formació Professional, així com la sortida i pernoctació fora de la comarca amb la bombolla escolar. També es recuperen les activitats als centres cívics per a majors de 60 anys, amb un màxim de sis persones i a l’aire lliure.

En l’àmbit cultural, es permet també la represa de les activitats culturals als museus, galeries d’art, sales d’exposicions i biblioteques.

Les restriccions en les trobades socials es mantenen en sis persones, però ja no estan limitades a dues bombolles. Per altra banda, es manté el toc de queda a les deu de la nit i el confinament comarcal.

Les noves mesures entraran en vigor dilluns vinent i tindran una vigència de set dies, quan es tornaran a revisar.

Milloren els indicadors

Les noves mesures arriben després d’uns dies en què els indicadors de la Covid dibuixen una millora de la situació epidemiològica. Al Pla de l’Estany, el risc de rebrot és de 218 punts, amb una velocitat de transmissió (Rt) de 0,9. La setmana passada es van confirmar 33 casos nous de Covid, mentre que la setmana anterior van ser 47.

F: dadescovid.cat
F: dadescovid.cat

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text