Mobilitat

Banyoles

Banyoles vol consensuar amb Porqueres les restriccions d’accés a la carretera de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dimarts 10 de maig 2022 · 14:31

Miquel Noguer lamenta que no s’hagin coordinat abans d’obrir el procés participatiu i els dos ajuntaments es reuniran aviat.
F: Googlemaps
F: Googlemaps

L’anunci de les intencions que té l’Ajuntament de Porqueres per restringir el trànsit rodat a la carretera de circumval·lació de l’Estany ha fet reaccionar l’Ajuntament de Banyoles. La setmana passada els dos alcaldes es van posar en contacte per instar-se a tenir una reunió conjunta i acordar les mesures entre els dos municipis.

Tot i que Porqueres té competències per actuar dins el seu terme municipal, Banyoles demana consens. L’alcalde banyolí, Miquel Noguer, recorda que la carretera de circumval·lació comença i acaba al terme municipal de Banyoles i vol tenir veu en la definició de les restriccions. L’alcalde ha aclarit que Porqueres va informar l’Ajuntament de Banyoles de l’inici del procés participatiu, però considera que es podrien haver reunit abans per coordinar una proposta.

Procés participatiu a Porqueres

Porqueres ha engegat un procés participatiu per definir la restricció de trànsit rodat a l’Estany, inicialment els caps de setmana, proposant la instal·lació de càmeres lectores de matrícules entre l’església de Porqueres i el trencall de Cal Ferrer. També ha redactat una ordenança que sancionaria els infractors amb 200 €.

Noguer no ha entrat en detalls sobre les propostes que es podrien implementar des de Banyoles, però recorda que des de fa temps hi ha sobre la taula l’opció de tancar tot el perímetre de l’Estany. Per tot plegat, vol consens per no perjudicar els interessos de ningú.

La notícia que va avançar la setmana passada Ràdio Banyoles sobre la restricció de trànsit ha tornat a posar a debat la necessitat de regular l’accés a una via que es troba dins l’Espai d’Interès Natural de l’Estany.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text