Serveis Socials

Banyoles

Banyoles tanca la Setmana de la Diversitat Religiosa amb èxit d’activitats i propostes de futur

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 de novembre 2021 · 14:11

L’Àrea de Benestar Social ja treballa en la temàtica que centrarà la pròxima edició de la Setmana de la Diversitat que es dedicarà a la salut mental.
F: Ajuntament de Banyoles
F: Ajuntament de Banyoles

Banyoles posa punt i seguit a la Setmana de la Diversitat Religiosa, que té com a voluntat promoure la coneixença entre les diferents confessions que tenen temple a la ciutat. Les propostes que han tingut lloc entre el 16 i el 20 de novembre han inclòs una ruta pels temples, l’estrena d’un documental, un concert de gòspel i una xerrada sobre el paper de la dona a les diferents confessions religioses.

La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha fet una valoració positiva de la Setmana de la Diversitat Religiosa i apunta que la iniciativa ha esdevingut el punt de partida. Busquets subratlla que les propostes han permès enfortir els vincles a la comunitat i que cal que tingui continuïtat en els pròxims anys.

F: Ajuntament de Banyoles
F: Ajuntament de Banyoles

Èxit de participació

Les propostes emmarcades en la Setmana de la Diversitat Religiosa van tenir èxit de participació amb una gran afluència d’assistents. Concretament, l’estrena del documental va comptar amb un centenar de persones, el concert de gòspel amb dos-cents assistents i el debat en col·laboració amb Món Banyoles va omplir l’aforament. A més, l’Ajuntament planteja fer una altra edició de les visites guiades als temples perquè algunes persones es van quedar en llista d’espera.

Busquets considera que amb les jornades s’ha generat riquesa i coneixement en una tasca en què tots treballen amb la mateixa meta “independentment de les creences religioses”. La regidora afegeix que ara cal plantejar els pròxims objectius de la comissió de treball que ha organitzat la campanya ‘La diversitat ets tu’.

Donar continuïtat

El foment de la diversitat religiosa a la ciutat es va començar a treballar a principis d’any, amb l’edició d’un calendari amb fotografies dels diferents temples i les principals festivitats de les tres religions majoritàries i que ara es podria reeditar de cara a l’any que ve. Paral·lelament, el documental ‘Religions de Banyoles’ es posarà a disposició dels centres per tractar les religions i crear empatia entre els adolescents.

L’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Banyoles treballen en la pròxima edició de la Setmana de la Diversitat que tindrà com a eix principal la salut mental. En aquesta línia, s’ha creat un grup de treball amb l’objectiu de plantejar la temàtica que vol treballar “l’educació amb els joves, la creença i la tolerància”.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text