Educació

Banyoles

Banyoles reimpulsa el Pla Educatiu d’Entorn amb una injecció de 60.000 euros de la Generalitat

Ràdio Banyoles

Dilluns 19 de juliol · 14:57

A finals d’aquest curs s’han dut a terme tres projectes: estudi assistit a les escoles, contractació d’un tècnic i beques per a extraescolars, que tindran continuïtat el curs que ve.
Imatge del darrer Consell Escolar Municipal. F: Ajuntament de Banyoles
Imatge del darrer Consell Escolar Municipal. F: Ajuntament de Banyoles

L’Ajuntament de Banyoles ha rebut de la Generalitat una injecció de 60.000 euros per donar un nou impuls al Pla Educatiu d’Entorn. El programa, que es duu a terme juntament amb Porqueres, es va iniciar fa uns anys amb finançament del Govern, però des de fa uns anys havia desaparegut aquesta ajuda. Ara, a conseqüència de la pandèmia, el departament l’ha reactivat i Banyoles és un dels municipis que se n’ha beneficiat.

Concretament, els diners s’han destinat a tres línies diferents. D’una banda, ja des d’aquest final de curs, s’ha dotat a cada centre d’un programa d’estudi assistit per ajudar als alumnes a reforçar algunes matèries concretes. La regidora d’Educació i Serveis Socials de Banyoles, Ester Busquets, ha detallat que el programa es dirigeix a tots els alumnes i s’ha iniciat com a prova pilot aquest darrer trimestre, amb voluntat de continuïtat el curs vinent.

Extraescolars per a tothom

Per altra banda, també es contractarà un tècnic per dinamitzar els projectes del Pla Educatiu d’Entorn; i finalment, també es vol donar un impuls a les beques per a activitats extraescolars. Aquest estiu ja s’ha fet servir part de la subvenció per complementar el programa de beques del Lleure per a tothom i permetre que famílies vulnerables de Serveis Socials poguessin augmentar el nombre de setmanes als casals d’estiu. I de cara al curs que ve es vol treballar en un pla perquè famílies vulnerables de la ciutat tinguin accés a les activitats extraescolars, tant públiques com privades.

Les activitats del Pla Educatiu d’Entorn que s’han iniciat aquest final de curs tindran continuïtat durant tot el curs que ve, ja des del setembre.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text