Meteorologia

Banyoles

Banyoles registra la temperatura més baixa d’aquest hivern, arribant als -4,3 graus de mínima

Ràdio Banyoles

Dilluns 23 de gener · 14:42

El fred intens i les ratxes de vent han estat els protagonistes d’aquest cap de setmana al Pla de l’Estany, el més fred del que portem d’hivern.

Les ventades i el fred d’hivern han marcat aquest cap de setmana l’ambient arreu del territori. A Banyoles, aquest dilluns s’ha registrat la temperatura més freda del que portem d’hivern, amb un registre d’entre 2,3 i 4,3 graus negatius, segons l’observatori.

La temperatura més baixa l’ha registrat l’observatori Meteobanyoles, amb -4,3 graus a les 7.50 h del matí. Les dades del Meteocat, a l’observatori de Puigpalter, han registrat una mínima de -3,7 graus, mentre que a l’observatori del Museu Darder, al centre de Banyoles, la temperatura més baixa registrada ha sigut de -2,3 graus.

Fruit d’aquest fred intens i de la falta d’humitat a causa del vent del nord que va bufar diumenge, aquest dilluns la ciutat s’ha despertat amb una glaçada negra sense gebre. Es tracta, segons el meteoròleg banyolí Enric Estragués, d’un fenomen meteorològic poc habitual, que es produeix a causa de la sequedat de l’aire i per falta d’humitat, i és extremadament perillós per l’agricultura i la jardineria, ja que el fred arriba directament a l’arrel de les plantes.

Vent amb ratxes de més de 60 km/h

El vent també ha estat protagonista d’aquest cap de setmana, bufant entre divendres i diumenge amb ratxes superiors als 60 km/h, amb una ratxa màxima de 69,5 km/hora registrada el dissabte. Els Bombers han hagut de fer tres sortides a la comarca des de divendres per incidents lleus a causa del vent: a Banyoles un senyal de trànsit caigut a la C-66 i unes teules d’un edifici de 4 pisos; i a Crespià es va haver de retirar un arbre caigut que tallava l’accés a una casa.

Les previsions apunten que el fred continuarà sent el protagonista els pròxims dies, amb possibilitat de neu a cotes baixes aquest dimarts que podria arribar també als punts més alts del Pla de l’Estany.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text