Medi ambient

Banyoles

Banyoles programa una neteja amb caiac a l’Estany amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

Ràdio Banyoles

Dimecres 22 de març · 14:33

Les activitats Exploradors de l’Estany i Descobrim els recs, incloses en la programació de visites guiades de Turisme i Museus, també s’han adaptat per a l’ocasió aquest cap de setmana.
Les activitats pel Dia Mundial de l'Aigua s'han presentat aquest dimecres.
Les activitats pel Dia Mundial de l'Aigua s'han presentat aquest dimecres.

Les àrees de Medi Ambient, Turisme i Esports de l’Ajuntament de Banyoles han programat diverses activitats aquest cap de setmana per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra aquest dimecres 22 de març.

L’activitat central s’organitza des de la secció de piragüisme del Club Natació Banyoles, que ha programat per dissabte una matinal de neteja de la riba de l’Estany amb caiac. L’activitat està oberta a qualsevol persona major de 12 anys, amb inscripció prèvia a piraguisme@cnbanyoles.cat.

L’entrenador de la secció i un dels organitzadors de la proposta, Albert Corominas, detalla que es tracta d’una jornada de conscienciació dels valors naturals de l’Estany i la conca lacustre.

L’activitat, que la secció de piragüisme organitza periòdicament, tindrà lloc aquest dissabte de les 11.30 a les 13.30.

Activitats de divulgació dins la programació dels Museus

Per altra banda, aquest dissabte també es durà a terme l’activitat ‘Exploradors de l’Estany’ (11 h, Banys Vells), una proposta inclosa en la programació d’activitats i visites guiades dels Museus de Banyoles per descobrir què amaga l’Estany i el seu entorn. I diumenge, la visita ‘Descobrim els recs en família’ (11 h, Cal Moliner), que proposa un recorregut per la xarxa de recs que vinculen l’Estany amb el Barri Vell, també s’ha adaptat per a l’ocasió. Ho detalla la regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Anna Tarafa.

Conscienciació sobre la falta d’aigua

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient i Batlle d’Aigües de Banyoles, Albert Tubert, destaca el caràcter pedagògic i de conscienciació de les activitats del Dia Mundial de l’Aigua, especialment en el moment de sequera en què ens trobem.

La commemoració del Dia Mundial de l’Aigua a Banyoles es complementa amb l’exposició ‘Recs: Banyoles i l’aigua’, que ofereix un recorregut per la història de la ciutat a partir del seu sistema de recs. La mostra, comissariada per l’ecòleg Ramon Folch, es pot visitar fins a finals de setembre a l’Espai Expositiu Municipal Can Tarradas.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text