Cultura

Banyoles

Banyoles presenta el nou capgròs d’en Joan Perucho, que s’estrenarà per les Festes d’Agost

Ràdio Banyoles

Dijous 29 d’abril · 14:25

És obra dels alumnes de l’Escola d’Art d’Olot, i la presentació serveix per cloure els actes de l’Any Perucho a la ciutat.

La faràndula banyolina ha incorporat un capgròs de l’escriptor Joan Perucho, amb motiu del centenari del seu naixement. La nova figura vol retre homenatge a aquest autor, que va ser gairebé quatre anys jutge comarcal de Banyoles i bona part de la seva obra s’inspira en motius de la ciutat.

El capgròs de Joan Perucho s’inspira en l’autor, però també incorpora elements d’un dels seus personatges, el vampir protagonista de ‘Les històries naturals’, Onofre d’Edip. El regidor de Cultura de Banyoles, Miquel Cuenca, ha explicat que volien tancar l’Any Perucho amb algun element “perenne” que servís per recordar l’autor en l’imaginari col·lectiu banyolí. Per això, es va optar per fer-ne un capgròs, que s’incorporarà a la faràndula banyolina, garantint que els infants de Banyoles en recordin el seu llegat.

El nou element de la faràndula ha estat creat pels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, que ja és la tercera vegada que col·labora amb l’Ajuntament de Banyoles en aquest tipus de projectes. Concretament, ja van fer el gegantó d’en Francesc Darder i la nova figura del Drac de Banyoles. El director de l’Escola, Toni López, ha destacat la importància que els alumnes puguin treballar amb projectes reals gràcies a encàrrecs com el de l’Ajuntament de Banyoles.

En la mateixa línia, una de les professores, Xus Ferrussola, ha explicat que aquests projectes els permeten treballar amb materials i peces de dimensions reals. En el cas concret del capgròs d’en Perucho, és fet de cartó pedra.

La presentació del capgròs s’ha fet aquest dijous al Museu Darder, on aquests dies es podrà veure en el marc de l’exposició ‘Vampirs a Banyoles!’, inspirada en ‘Les històries naturals’ de Perucho, la literatura fantàstica i el vampirisme.

La figura es presentarà oficialment durant les pròximes Festes d’Agost, i després se cedirà a la Colla de Gegants i Capgrossos de Banyoles perquè l’incorporin a les seves cercaviles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text