Festes · Tradició

Banyoles

Banyoles organitza una revetlla de Sant Joan itinerant en bicicleta pels barris de la ciutat

Ràdio Banyoles

Dilluns 21 de juny · 14:25

La proposta, organitzada per l’entitat Gàrgoles de Foc, acabarà amb un sopar-pícnic popular i amb concert a la zona de Barraques, amb reserva prèvia de plaça.

El dimecres 23 la ciutat celebrarà un any més la revetlla de Sant Joan, enguany però, adaptada a les mesures i restriccions per la covid. La iniciativa ha estat principalment impulsada per Gàrgoles de Foc amb el suport de l’Àrea de Festes de l’Ajuntament.

Per seguretat, l’entitat no ha vist viable fer el tradicional sopar popular de Sant Joan, però no ha volgut deixar la nit més curta de l’any sense celebració. La revetlla ja va ser modificada l’any passat per la pandèmia, i aquest any es tornarà a repetir el format itinerant, però amb una bicicletada popular que omplirà els carrers de música i foc.

El president de Gàrgoles de Foc, Pau Pagès, ha explicat que enguany la situació sanitària ha millorat i han pogut organitzar un final de festa amb un sopar de pícnic i un concert a la zona de Barraques, amb reserva prèvia de plaça.

L’itinerari en bicicleta començarà a 2/4 de 7 a la tarda al barri de Sant Pere, es passarà pels barris de la Farga, Can Puig, Canaleta, Mas Palau, Vila Olímpica, i finalment els participants arribaran a la plaça de les Rodes aproximadament cap a 1/4 de 9 del vespre. Després, s’anirà cap a l’ajuntament, on vora 2/4 de 9 es farà la rebuda institucional de la Flama del Canigó, duta per membres del Centre Excursionista de Banyoles.

La bicicletada acabarà al recinte de Barraques cap a 2/4 de 10, on s’hi ha organitzat un pícnic popular en què cadascú s’ha de dur el menjar, plats, gots, coberts i estovalles.

Pau Pagès ha valorat positivament l’acollida de l’acte, amb més de 100 tiquets venuts i previsió de més reserves aquests últims dies.

L’entitat de Gàrgoles posarà les taules i cadires, amb taules d’un màxim de 10 persones i també oferirà servei de bar, on no es vendrà sopar, però sí que se serviran begudes. Durant la sobretaula David Palacios i Marion Candela oferiran un concert, s’hi farà un espectacle amb foc i finalment hi haurà l’encesa de la foguera de Sant Joan.

Per poder-hi participar cal inscriure’s abans del 23 de juny a les 17:00 ja que les places són limitades.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text