Religió

Banyoles

Banyoles organitza la setmana de la diversitat religiosa per promoure la coneixença entre confessions

Ràdio Banyoles

Dimarts 9 de novembre 2021 · 14:59

Les propostes inclouen una ruta pels diferents temples, l’estrena d’un documental o una xerrada sobre el paper de la dona a les diferents confessions religioses.

Del 16 al 20 de novembre tindrà lloc a Banyoles la primera Setmana de la Diversitat Religiosa, amb l’objectiu de promoure el coneixement de les diferents confessions religioses que tenen temple a Banyoles (catòlics, cristians evangèlics i musulmans).

Les propostes arrencaran el dimarts 16 de novembre amb l’estrena del documental ‘Religions de Banyoles’, un recorregut pels temples i les creences que conviuen a la ciutat. També s’ha organitzat el col·loqui ‘Espiritualitat amb mirada de dona’, el dimecres 17 a La Porta del Món; i el divendres 19 el Cor Mas Gospel oferirà un concert a l’església de Déu Centre Cristià de Banyoles. Clourà la setmana una ruta pels diferents temples religiosos de Banyoles, que arrencarà a les 10.30 h a l’església de Santa Maria dels Turers i també passarà per la mesquita Houda, la mesquita Nur i l’església evangelista Fe, Esperança i Amor. Una activitat amb reserva prèvia.

La regidora de Benestar Social de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat que la iniciativa pretén donar a conèixer els diferents temples religiosos de la ciutat, alguns dels quals seran oberts per primer cop a la ciutadania, i trencar estigmes.

Treball comunitari més enllà de la setmana

La Setmana de la Diversitat Religiosa s’emmarca en la campanya ‘La diversitat ets tu’, que al llarg d’aquest any ha promogut un treball comunitari per potenciar la concòrdia i la convivència entre les diferents religions. Es tracta, segons la regidora, d’enfortir els vincles entre les diferents confessions a través de la coneixença, un treball que tindrà continuïtat més enllà d’aquesta setmana.

El foment de la diversitat religiosa a la ciutat es va començar a treballar a principis d’any, amb l’edició d’un calendari amb fotografies dels diferents temples i les principals festivitats de les tres religions majoritàries. En concret, col·laboren en la iniciativa la parròquia de Banyoles, representada per la Congregació de les Butinyanes, la mesquita Nur dels banyolins d’origen subsaharià, la Mesquita Houda dels banyolins d’origen marroquí i el temple Fe, Esperança i Amor (FEAM) del protestantisme evangèlic.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text