Via pública

Banyoles

Banyoles modifica l’ordenança de circulació per incorporar-hi els patinets elèctrics

Ràdio Banyoles

Dimarts 27 d’abril 2021 · 14:26

La nova normativa s’ha consensuat amb la resta de grups polítics municipals a través de la taula de la mobilitat, i s’ha aprovat per unanimitat al ple d’aquest dilluns.

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat inicialment al ple d’aquest dilluns una modificació de l’ordenança de circulació per incorporar els patinets elèctrics i altres mitjans d’ús individual que no es consideren vehicles.

La nova ordenança preveu que aquests aparells puguin circular per la calçada a un màxim de 30 km/h, així com per vies ciclistes i carrers de velocitat màxima 20 km/h, rebaixant la velocitat permesa en aquest cas. També s’estableix que els conductors han de portar casc, i que en cap cas poden circular per les voreres. En el cas dels mecanismes de transport personal considerats joguina, hauran de passar per la vorera i no superar els 6 km/h.

La normativa arriba després de la proliferació d’aquest tipus de mitjans de mobilitat a les carreteres. L’alcalde, Miquel Noguer, ha detallat que l’objectiu és regular-ne l’ús i posar fi a una situació fins ara “alegal”. Noguer també ha explicat que s’ha estat treballant per aconseguir una normativa “uniforme” amb altres municipis veïns.

Campanya d’informació i difusió

La nova ordenança s’ha aprovat inicialment al ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns, i a partir d’ara estarà uns mesos a exposició pública perquè qui vulgui pugui presentar-hi al·legacions. El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, ha explicat que abans no entri en vigor, el consistori durà a terme una campanya informativa que inclourà, entre altres accions, xerrades als centres educatius.

Diàleg a través de la taula de la mobilitat

El document s’ha consensuat a través de la taula de la mobilitat amb la resta de grups a l’oposició, que hi han donat suport al ple. Tots els portaveus han destacat la bona dinàmica que s’ha creat per al debat i l’aprovació d’aquesta nova ordenança, en què tots els grups hi han pogut participar. També han remarcat la necessitat d’incidir en la difusió de l’ordenança.

Es preveu que la nova ordenança de circulació entri en vigor abans de l’estiu. La normativa preveu sancions per a les persones que la incompleixin que van dels 60 als 200 euros.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text