Via pública

Banyoles

Banyoles manté el front d’Estany per a vianants els caps de setmana i l’amplia als divendres

Ràdio Banyoles

Divendres 14 de maig · 13:11

La decisió es va prendre a la darrera Taula de Mobilitat, que s’ha emplaçat a buscar noves zones d’aparcament per poder ampliar la zona de vianants.
F: Ajuntament de Banyoles
F: Ajuntament de Banyoles


L’Ajuntament de Banyoles mantindrà l’espai per a vianants i bicicletes al front d’Estany. La mesura, que suposa restringir la circulació de vehicles en aquest entorn, es portarà a terme els caps de setmana i, com a novetat, també en els dies festius fins a finals d’any.

A més, s’ampliarà l’horari i l’espai del front d’Estany que es tancarà a la circulació de vehicles els divendres a partir de les 2 del migdia. Des de llavors i fins a la mitjanit de diumenge la circulació estarà restringida a bicicletes i vianants i només hi podran accedir els veïns i veïnes. La mesura afecta el tram del passeig Lluís Marià Vidal, des del carrer Prior Agustí fins al Passeig Mossèn Lluís Constans, i el tram del Passeig Darder, entre el mateix Passeig Mossèn Lluís Constans fins al carrer Pintor Winthuysen.

El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, ha detallat que la mesura pretén esponjar l’espai del front d’Estany i millorar l’estada dels turistes per afavorir que allarguin la visita a la ciutat.

Buscar noves zones d’aparcament

La decisió de mantenir per a vianants i bicicletes el Front d’Estany s'ha pres aquesta setmana en una nova reunió de la Taula de Mobilitat, on estan representats els diferents grups municipals. El regidor ha valorat molt positivament la conversió d’un tram del front d’Estany en zona de vianants, i ha detallat que una de les propostes de la Taula és ampliar la mesura fins a l’Estadi Miquel Coromina i Moretó. L’equip de govern ho veu bé, però creu que abans cal resoldre la manca d’aparcament. En aquest sentit, s’han emplaçat a buscar noves zones per aparcar pròximes a l’Estany.

L’ampliació de la zona de vianants del front d’Estany es posarà en marxa aquest mateix divendres al migdia i s’allargarà fins diumenge a la mitjanit.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text