Medi ambient

Banyoles

Banyoles inverteix 64.000 € en la renovació de la il·luminació de quatre carrers entorn de les Rodes

Ràdio Banyoles

Dimarts 4 de maig · 14:25

S’han substituït els pals de fixació i les llumeneres per llums de led, amb un estalvi previst de gairebé 9.000 kW/any.
F: Ajuntament de Banyoles
F: Ajuntament de Banyoles

 L’Ajuntament de Banyoles ha renovat la il·luminació de quatre carrers de l’entorn de la plaça de les Rodes. La intervenció, que ha suposat una inversió d’uns 64.000 euros, s’ha fet als carrers Nostra Senyora del Collell, Rec de Guèmol, Pedreres i Progrés.

L’actuació ha suposat substituir els pals de fixació i les llumeneres per llums de led. A més, al carrer Rec de Guèmol s’ha realitzat la conversió de conducció aèria a soterrada.

L’alcalde, Miquel Noguer, ha destacat que amb l’actuació es millora l’eficiència energètica, alhora que es redueix la contaminació i la despesa econòmica.

Concretament, amb la renovació d’aquests fanals es preveu estalviar fins a 8.967 Kilowatts cada any.

El canvi s’inclou en les actuacions de millora de l’eficiència energètica que l’Ajuntament duu a terme a diferents zones de la ciutat de forma progressiva. De fet, l’alcalde recorda que Banyoles va ser dels primers municipis de canviar totes les bombetes de mercuri per sodi, i ara aquestes s’estan substituint per lluminàries tipus led.

Paral·lelament, s’està estudiant el canvi d’il·luminació al barri de Can Puig, amb un pressupost de prop d'11.500 euros, així com millores també a les línies elèctriques al carrer Pare Claret, pressupostades en gairebé 37.000 euros. Pròximament, es preveu canviar les llumeneres del carrer Girona.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text