Serveis Socials · Esports

Banyoles

Banyoles impulsa el ‘Pla d’Esport per a tothom’ per obrir-lo a tots els col·lectius

Ràdio Banyoles

Divendres 17 de setembre · 14:17

És el marc per establir programes i accions en cinc àmbits per afavorir la pràctica esportiva “sense condicions socials ni barreres” involucrant administracions, centres escolars, clubs i entitats.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha presentat aquest divendres el ‘Pla d’Esport per a tothom’. Es tracta d’un projecte fruit de la detecció de necessitats per adaptar l’oferta esportiva a les necessitats de tots els col·lectius. El pla s’ha treballat els últims mesos conjuntament amb l’àrea de Benestar Social i ha comptat amb una diagnosi encarregada a l’empresa especialitzada Advance.

Congost ha assegurat que feia falta buscar un marc “per ordenar i ampliar totes les accions d’esport inclusiu que es fan a la ciutat” i promoure noves iniciatives. Per això es crearà una metodologia específica per promoure l’esport inclusiu “sense condicions socials ni barreres”. Per fer-ho es treballarà conjuntament amb l’àrea de Benestar Social, administracions, el Consell Esportiu, els centres escolars (en especial els cicles esportius de l’INS Pere Alsius), clubs i entitats.

Cinc àmbits d’actuació

El Pla es divideix en cinc àmbits: afavorir la transferència entre programes socials i clubs esportius; treballar per la igualtat de gènere; l’esport per a discapacitats; noves disciplines esportives; i oferta per a gent gran.

Entre altres accions es vol promoure i reglar l’accés d’infants i joves desafavorits a clubs esportius federats, formació en educació social i esport, visibilització de la dona en l’esport, afavorir la integració de presones amb discapacitats, incentivar noves pràctiques esportives com l’skate i el parkour, tenir més en compte la gent gran i una llarga bateria d’accions concretes que s’aniran desenvolupant al llarg dels propers quatre o sis anys.

Congost també fa una crida als clubs perquè s’involucrin en aquestes polítiques que volen afavorir la participació més enllà del rendiment esportiu.

El pla es donarà a conèixer a partir de la setmana que ve directament als clubs esportius. Els diferents programes s’aniran concretant i implementant els mesos vinents.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text