Solidaritat

Banyoles

Banyoles farà un nou enviament de material a l’hospital de Garawol, consolidant el projecte de cooperació

Ràdio Banyoles

Dijous 8 d’abril · 14:18

L’Ajuntament i l’Associació Garawol, integrada per banyolins i banyolines d’origen gambià, col·laboren en aquesta iniciativa de ciutat, també vinculada amb la memòria històrica.

L’Ajuntament de Banyoles i l’Associació Garawol, integrada per banyolins i banyolines d’origen gambià, enviaran a finals d’aquest mes un segon carregament amb material sanitari per a l’hospital de la ciutat gambiana de Garawol, situada en una de les zones més pobres de Gàmbia. El centre de salut dona servei a una àrea geogràfica de més de vint mil habitants.

A finals de 2018, una delegació banyolina formada per col·laboradors sanitaris i membres de l’associació es van desplaçar a la zona on van elaborar un informe detallat sobre les necessitats del centre hospitalari. A partir d’aquest informe es va elaborar un projecte de millora que s’anirà executant en diferents fases amb l’objectiu de dotar l’equipament dels recursos sanitaris bàsics.

L’estiu passat ja es va fer un primer lliurament de material corresponent a la primera fase del projecte, i pròximament es farà un segon enviament, corresponent a l’aportació 2020. La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha detallat que l’entrega inclou un frigorífic per conservar vacunes, dos desfibril·ladors, un llit sanitari i material quirúrgic, que finançarà l’Ajuntament per un import de 5.500 euros. Per la seva banda, l’entitat Garawol es farà càrrec dels costos de l’enviament.

A l’enviament s’hi afegeix també de nou la Clínica Salus Infirmorum que donarà cadires de rodes i crosses; i el Col·legi de Metges també s’ha sumat al projecte amb una aportació de 1.500 euros. De cara a l’estiu, la intenció és poder adquirir una incubadora amb la partida corresponent a aquest 2021.

Vincular els joves banyolins d’arrels subsaharianes

A banda del vessant social, el projecte també es vol vincular amb la memòria històrica, i per això s’hi ha implicat els joves banyolins fills de ciutadans nascuts a Garawol o que hi tenen família. L’objectiu, segons la regidora, és vincular els diferents aspectes perquè el projecte adquireixi una dimensió de ciutat.

Creant xarxa

El projecte Garawol està creant una xarxa de col·laboració entre Catalunya i Gàmbia, entre la Regió d’Upper River i les comarques gironines, i entre Garawol i Banyoles. En aquesta xarxa s’hi estan implicant les autoritats locals, les entitats, els treballadors sanitaris i la ciutadania de Garawol, i també l’Ajuntament de Banyoles, el Col·legi de Metges, el Col·legi de Farmacèutics, la Clínica Salus, l’Associació Garawol de Banyoles i persones que de forma individual col·laboren amb el projecte. L’objectiu és que durant aquest any se sumin a la iniciativa altres municipis de la demarcació de Girona que també tenen una important representació de població originària de Garawol.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text